Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am avut un proces cu o societate comerciala, obiectul fiind plangere impotriva unui proces verbal de contraventie pentru accize cu o amenda de 500 de mil. Mi-a fost respinsa plangerea si urma normal sa fac recurs. Asteptam incheierea comunicata clientului meu sa pot vedea ce scie si dupa aceea sa ma incadrez in termenul de 15 zile pentru formularea recursului. Am vazut ca trece ceva timp si clientul nu imi spune nimic de nici o comunicare a sentintei m-am dus la judecatorie. Incheiere se comunicase ca niciodata in termen de 12 zile de la pronuntare. Am calculat si am vazut ca nu mai susnt in termenul de 15 zile de la comunicare. Am facut totusi recurs si am atasat o cerere presedintelui prin care i-am comunicat ca am avut grave probleme de sanatate si i-am atasat si o adeverinta medicala. Astept sa vad daca imi respinge sau nu recursul ca tardiv formulta. Dar daca il respinge, ce ma fac?
Amenda este destul de mare iar sefa nu o sa fie asa de intelegatoare si o sa dea toata vina pe mine. Ajutati-ma cu o solutie, orice se poate cere si repunerea pe rol, nu stiu ce sa mai fac.......
Da, Nico exista ceva probleme...cu repunerea in termen...
Dar din moment ce ea nu a avut cunostiinta de comunicarea hotatarii judecatoresti nu are de ce sa raspunda.
E vina secretarei firmei sau a persoanei care a primit corespondenta sau care este insarcinata cu primirea corespondentei.
E legal?
ContSters42601
Am adresat instantei o cerere de recurs prin email fara semnatura electronica,a fost inregistrata am fost citat. Pentru primul termen am trimis o cerere catre ... (vezi toată discuția)