avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA neplatitor de TVA depune 094 si 300?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA neplatitor de TVA depune 094 si 300?

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o lamurire, pentru ca am gasit mai multe raspunsuri la aceasta intrebare: Un PFA in sistem real, neplatitor de TVA dar inregistrat in scopuri de TVA si care a prestat servicii intracomunitare trebuie sa depuna declaratia 094 pentru anul trecut? Legea mentioneaza ca 094 se depune de catre contribuabilii care au perioada fiscala trimestriala. Un PFA in situatia de mai sus are perioada fiscala lunara, corect?

Si inca o intrebare: Declaratia 300 trebuie depusa si de PFA neplatitor de TVA, dar inregistrat in scopuri de TVA? Daca nu, exista o alta declaratie legata de TVA care ar trebui depusa in cazul acesta? Mentionez ca PFA nu a avut nicio achizitie pe anul trecut, ci doar prestari intracomunitare de servicii, facturate fara TVA.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: alexmac , utilizator 20:53, 16 Ianuarie 2012
decontul de tva (formular 300) si decl. 094 se depune numai de catre persoanele platitoare de tva, inregistrate in scopuri de tva cf. art. 153 cod fiscal.
persoanele neplatitoare de tva, dar inregistrate in scopuri de tva intracomunitar pentru prestari de servicii, cf art. 153^1, cod fiscal au obligatia depunerii decl. 390 numai pentru perioadele in care au desfasurat operatiuni intracomunitare care se incadreaza la regula generala de la art. 133, alin 2 cod fiscal.
Va multumesc pentru raspuns! O seara frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este sau nu achizitie intracomunitara martady martady buna ziua va rog sa ma ajutati cu un raspunsla intrebarea: daca platesc o publicitate pe google si primesc factura de la \"Google Ireland Ltd\", in ... (vezi toată discuția)
Pfa neplatitor de tva factureaza in ue servicii legate de bunuri din romania Mi-ha-il Mi-ha-il Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Un PFA neplatitor de TVA (nu a depasit plafonul) presteaza servicii legate de bunuri imobile din ... (vezi toată discuția)
Factura prestãri servicii intracomunitare laurentiu.mihai laurentiu.mihai Salut, Am o mică întrebare. Am un PFA neplătitor de TVA pe partea de consultanţă de marketing şi acum am prins un contract cu o firmă din Polonia. ... (vezi toată discuția)