Buna seara,
as vrea sa stiu daca exista posibilitatea de a solicita instantei reexaminarea masurii dispuse de a fi amendat conducatorul institutiei publice conform art. 13 alin. (4) din Legea contenciosului administrativ. In lege este prevazut ca incheierea prin care se dispune amendarea este interlocutorie si din cate stiu aceasta poate fi atacata odata cu fondul, judecatorul nemaiputand reveni asupra acesteia.
Mi-ar fi de mare folos o parere, pentru ca sunt in culpa ca nu am transmis instantei documentatia solicitata, dar in perioada in cauza ma aflam in concediu medical.
Va multumesc.
Da intr-adevar poate fi atacata doar odata cu fondul.
Folositi-va de actiunea in regres, conform careia conducatorul autoritatii publice se poate indrepta cu actiune impotriva celor vinovati de neexecutarea hot potrivit dreptului comun, cu specificarea faptului ca atunci cand in cauza sunt vizati functionari publici se aplica reglementari speciale- in speta se vor verifica dispozitiile cuprinse in Statut.
Numai daca ati transmis dispozitia unui subordonat de a transmite instantei documentatia ceruta si acesta nu a indeplinit aceasta atributie , atunci va puteti indrepta impotriva acestuia cu o actiune in regres. ... in caz contrar, nu aveti cum ....