avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda aplicata in temeiul art. 13, alin. 4 din Legea ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda aplicata in temeiul art. 13, alin. 4 din Legea contenciosului administrativ

Buna seara,
as vrea sa stiu daca exista posibilitatea de a solicita instantei reexaminarea masurii dispuse de a fi amendat conducatorul institutiei publice conform art. 13 alin. (4) din Legea contenciosului administrativ. In lege este prevazut ca incheierea prin care se dispune amendarea este interlocutorie si din cate stiu aceasta poate fi atacata odata cu fondul, judecatorul nemaiputand reveni asupra acesteia.
Mi-ar fi de mare folos o parere, pentru ca sunt in culpa ca nu am transmis instantei documentatia solicitata, dar in perioada in cauza ma aflam in concediu medical.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:42, 29 Ianuarie 2012
Da intr-adevar poate fi atacata doar odata cu fondul.
Folositi-va de actiunea in regres, conform careia conducatorul autoritatii publice se poate indrepta cu actiune impotriva celor vinovati de neexecutarea hot potrivit dreptului comun, cu specificarea faptului ca atunci cand in cauza sunt vizati functionari publici se aplica reglementari speciale- in speta se vor verifica dispozitiile cuprinse in Statut.
Numai daca ati transmis dispozitia unui subordonat de a transmite instantei documentatia ceruta si acesta nu a indeplinit aceasta atributie , atunci va puteti indrepta impotriva acestuia cu o actiune in regres. ... in caz contrar, nu aveti cum ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare decizie act administrativ, recurs ierarhic ovisav ovisav am primit o decizie de \"concediere\" din functia publica, nu vreau sa intru in amanunte, adica sa invederez faptul ca, conducatorul unitatii nu face diferenta ... (vezi toată discuția)
Executare hotarare irevocabila marin.nicodim marin.nicodim Pentru neexecutarea unei hotarari irevocabile de contencios administrativ am obtinut in instanta amendarea conducatorului unei autoritati publice cu 20% pe zi ... (vezi toată discuția)
Solutionare exceptie de nelegalitate - invocata in recurs andreiss andreiss Buna ziua. Am o rugaminte mare, daca puteti sa ma ajutati cu urmatoarea situatie> Cum va fi solutionata exceptia de nelegalitate invocata in recurs. Care ... (vezi toată discuția)