avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere individuala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere individuala

buna ziua, as dori sa aflu daca la o reducere de personal prin concediere individuala, din statul de functii se reduc si posturile vacante?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 17:50, 24 Octombrie 2008
Consider ca este chiar de bun simt sa reduci un post vacant anterior unuia ocupat. #-o
elis a scris:

Nu cred ca scrie undeva care sunt prioritatile in desfiintarea unui post in cazul unei concedieri individuale .... deci se poate desfiinta mai intai un post ocupat :)


Si cum ramane cu prevederile art. 65 alin. (2) Codul muncii : ,,Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă"? Cum zici ca iti vei sustine la instanta ,,cauza serioasa" daca tu ai avut spre exemplu 3 posturi identice in organigrama si ai preferat totusi sa le pastrezi pe cele vacante si sa reduci tocmai postul ocupat? ;) Adica dupa mine e clara intentia in acest caz, de fapt ai dorit sa scapi de salariat si nu de postul respectiv pentru a-ti reduce costurile spre exemplu, ceea ce ma duce cu gandul la o concediere abuziva, care se va intoarce impotriva angajatorului daca salariatul concediat va merge la instanta ...
Daca nu sunt posturi similare ... se desfiinteaza mai intai postul ocupat
Bruta a scris:

Daca nu sunt posturi similare ... se desfiinteaza mai intai postul ocupat


Daca nu sunt posturi similare se desfinteaza postul care nu mai este necesar in organigrama societatii #-o .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somer balazs.gabi balazs.gabi in cazul cand am fost disponibilizat prin somaj,cat timp postul pe care am fost este blocat? (vezi toată discuția)
Desființare post angajatprivat angajatprivat As dori sa stiu ce se intampla in cazul in care se desființează un post?Pe ce criterii se alege persoana care va fi concediata tinand cont ca in firma exista ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea posturilor / concedieri individuale membru1 membru1 Buna ziua stimati avocati! am si eu nevoie de un sfat URGENT pe scurt: presedintelui sindicatului,strict confidential, pe data de15 aprilie i-sa inmanat o ... (vezi toată discuția)