avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract in limba romana si engleza
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract in limba romana si engleza

de ce primeaza cel in engleza chiar daca statul roman are actiuni la acea companie:(X-(
Cel mai recent răspuns: lucamihaela , utilizator 13:57, 19 Ianuarie 2012
Pentru ca asta o fi fost vointa partilor scrisa pe undeva prin actul acela.
va multumesc pt ca ati incercat sa gasiti un raspuns,insa in contract nu exista nici o explicatie,
simplu spune ca in cazul unui litigiu primeaza contractul in engleza,m-am gandit ca traducerea poate denatura anumiti termeni juridici si ca sa evite orice altfel de complicatii au pus asta.
ai o strangere de inima, insa ,ma mai intrebam de ce statul roman se degreveaza de toate implicatiile ca si cand nu am fi si noi cetateni ai lui,el trebuie sa ma protejeze nu lasand firmele sa se descurce singure ,atata timp cat statul roman este parte a contractului.
in afaceri nu exista sentimente. o zi buna.
"simplu spune ca in cazul unui litigiu primeaza contractul in engleza"

Prin urmare este specificat in contract! :)
Aceasta modalitate este folosita de regula in cazul companiilor mari si nu numai in momentul in care au sedii in mai multe tari din diferite considerente legislative.
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc,m-am edificat.=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traduceri certificate de traducator autorizat. Francois1437 Francois1437 As dori sa depun ca probe la dosarul meu de increditare minor niste scrisori in engleza. Stiu ca trebuie traduse in romana de un traducator autorizat. ... (vezi toată discuția)
Evaluare - limba engleza doriacristina doriacristina Lucrand intr-o companie americana, pot intocmi fisele de evaluare in limba engleza? Pana anul trecut, acestea erau in engleza insa de cand procesul este ... (vezi toată discuția)
Petitie pt. sustinerea profesiei de consilier juridic Coralia78 Coralia78 http://www.petitiononline.com/advice12/petition.html La acest link se afla o petitie pentru sustinerea profesiei de consilier juridic. Petitia va fi deschisa ... (vezi toată discuția)