avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general rezultat nerepartizat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

rezultat nerepartizat

care este solutia pentru o societate care realizeaza profit, dar care nu are suficiente lichiditati care sa poate plati dividendele pana la termenul legal de 9 luni de la data aprobarii situatiilor financiare?

se poate sa lasam profitul nerepartizat (scopul final este de a face plati de dividende in momentul in care societatea are putere financiara) fara a plati impozit pentu dividende pana la finalul anului urmator celui in care s-a realizat profitul?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 09:33, 17 Ianuarie 2012
Da. Puteti sa nu repartizati profitul. Trebuie ca in procesul verbal al sedintei adunarii generale a asociatilor, care insoteste bilantul, sa apara o expresie ca profitul exercitiului financiar ... va fi repartizat in exercitiile financiare viitoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distributie dividente Emiliap Emiliap Daca AGA a unui SRL hotaraste cu ocazia aprobarii bilantului in Martie distribuirea profitului anului precedent in procent de 40 %, restul de 60 % ramane ... (vezi toată discuția)
Dividende Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Am preluat o societate al carei bilant la 31.12.2010 a fost intocmit de catre altcineva. Dilema mea este la PV AGA este specificat asa -profitul anului 2010 ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile alocare dividende din profitul anului 2013 irinuka2005 irinuka2005 Firma infiintata in 2013 microintreprindere,la sf anului realizeaza profit 50000 ron.Capital social 400 ron. Va rog sa mi spuneti: Nota de repartizare pe ... (vezi toată discuția)