Subiect: Contract inchiriere
Am inchiriat o garsoniera,am facut un contract de inchiriere de mana pe perioada nedeterminata si mi s-a platit chiria pe o luna in avans.Eu locuiesc in alt oras la o distanta de 200 de km.de unde este garsoniera,asa ca mi-a fost destul de greu sa merg sa vad in ce stare este.De la sfarsitul lunii decembrie chiriasul nu mi-a mai raspuns la telefon,si cand m-am dus sa vad ce se intampla,am gasit o mizerie de nedescris,mobila zgariata,si mi-au luat cuptorul cu microunde.Nu au platit cheltuiele aferente lunilor noiembrie si decembrie .Nu mai raspunde la telefon ,am o copie dupa cartea de identitate ,eu sunt din Ardeal,iar el de prin Oltenia.Ce pot face in acest caz pentru a-mi putea recupera prejudiciul?Va multumesc mult.
Contractul prin inscris sub semnatura privata neinregistrat la organele fiscale, este foarte probabil sa nu poata fi folosit ca proba in instanta. Asa ca sansele de a va recupera prejudiciul sunt mici...
Nu este adevarat! Un contract are o valoare juridica sub semnatura privata. Neinregistrarea la organele fiscale nu inseamna ca contractul nu poate fi folosit in instanta.
Il poti folosi in instanta, dar e probabil sa nu fie luat in considerare, sau poate va fi.. Si apoi exista si riscul sa fii cercetat pentru evaziune fiscala...