avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de inchiriere


Subiect: Contract inchiriere
Am inchiriat o garsoniera,am facut un contract de inchiriere de mana pe perioada nedeterminata si mi s-a platit chiria pe o luna in avans.Eu locuiesc in alt oras la o distanta de 200 de km.de unde este garsoniera,asa ca mi-a fost destul de greu sa merg sa vad in ce stare este.De la sfarsitul lunii decembrie chiriasul nu mi-a mai raspuns la telefon,si cand m-am dus sa vad ce se intampla,am gasit o mizerie de nedescris,mobila zgariata,si mi-au luat cuptorul cu microunde.Nu au platit cheltuiele aferente lunilor noiembrie si decembrie .Nu mai raspunde la telefon ,am o copie dupa cartea de identitate ,eu sunt din Ardeal,iar el de prin Oltenia.Ce pot face in acest caz pentru a-mi putea recupera prejudiciul?Va multumesc mult.

Cel mai recent răspuns: andr3y7 , utilizator 13:56, 17 Ianuarie 2012
Contractul prin inscris sub semnatura privata neinregistrat la organele fiscale, este foarte probabil sa nu poata fi folosit ca proba in instanta. Asa ca sansele de a va recupera prejudiciul sunt mici...
Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2012
andr3y7, utilizator
andr3y7,


Nu este adevarat! Un contract are o valoare juridica sub semnatura privata. Neinregistrarea la organele fiscale nu inseamna ca contractul nu poate fi folosit in instanta.

Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
Il poti folosi in instanta, dar e probabil sa nu fie luat in considerare, sau poate va fi.. Si apoi exista si riscul sa fii cercetat pentru evaziune fiscala...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractele dintre proprietar si chirias - de care, in ce conditii costel2 costel2 1)Ce sanctiuni atrage un contract de închiriere facut între chirias si proprietar de comun acord ,neînregistrat legal ? 2)Poate un proprietar sa ofere un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! de 1 an si 9 luni am inchiriat apartamentul unei familii. ... nelugigi nelugigi Buna ziua! De 1 an si 9 luni am inchiriat apartamentul unei familii. La sfarsitul lunii Decembrie 2023, nu mi-au platit din suma totala datorata, in jur de ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere nerespectat de chirias crriss crriss Cum sa procedez, in cazul in care am avut un chirias (de la o ambasada), contractul de inchiriere a fot facut pana la sfarsitul lunii ianuarie 2014, el a ... (vezi toată discuția)