avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

in anii 60 tata si fiu cumpara o casa cu teren. Casa de pe teren este demolata, se obtine autorizatie de constructie pe numele fiului si al celui de-al doilea fiu care nu este trecut in contractul de vanzare cumparare initial. Se construieste o casa bifamiliala in care locuiesc cei doi fii.casa construita cu aportul banesc al celor doi fii. In 1980 tatal, prin contract de donatie da partea lui, fiului care nu era trecut in contractul de vanzare cumparare. In 1983 cei doi fii cumpara casa si terenul alaturat casei lor. In 1998 fata unuia dintre fii construieste un magazin. Este legal, atata timp cat nu este facuta iesirea din indiviziune? In 2003 unul din fii moare si raman mostenitorii si sotia. Fata celuilalt fiu mareste magazinul si ocupa mai mult de jumatate din iesirea la strada. In urma acestor neintelegeri se doreste iesirea din indiviziune, dar este nevoie de cartea funciara. Aceasta se va face si cu acel magazin ?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 03:11, 18 Ianuarie 2012
A fost dezbatuta succesiunea...?

**

t_floris a scris:
In 1998 fata unuia dintre fii construieste un magazin. Este legal, atata timp cat nu este facuta iesirea din indiviziune?

Constructia este legala daca exista certificat de urbanism si autorizatie de constructie pentru spatiu cu alta destinatie decat locuinta (spatiu comercial in acest caz) chiar daca nu s-a facut iesirea din indiviziune. Certificatul de urbanism, autorizatia de constructie se obtin in baza unui titlu de proprietate al terenului (printre altele)

t_floris a scris:
se doreste iesirea din indiviziune, dar este nevoie de cartea funciara. Aceasta se va face si cu acel magazin ?

Da, fiecare parte interesata isi va inscrie in CF dreptul de proprietate asupra a ceea ce ii apartine.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2012
trope_doi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare bucata teren OliviuBogdan OliviuBogdan Buna ziua, m-ar interesa cateva informatii simple in legatura cu procedura de vanzare a unui teren. Problema este ca nu detin cartea funciara actualizata la ... (vezi toată discuția)
Interdictie de a construi marfan marfan Buna ziua, Am o ruda care s-a apucat sa traga apa si sa faca toate pregatirile pe un teren pe care suntem mai multi mostenitori. Avem certificatele, terenul ... (vezi toată discuția)
Constructie fara autorizatia pe teren in indiviziune sch sch Vecinul face o constructie pe terenul ce il avem in indiviziune (isi mareste casa). Nu cred ca are autorizatie, caci nu mi-a cerut consimtamantul. Nu sunt de ... (vezi toată discuția)