avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Debit telefonie mobila
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Debit telefonie mobila

Buna ziua,
In luna septembrie 2011 am primit o notificare de la o firma detelefonie mobila cu o suma restanta de 1193,26 ron. In luna decembrie 2011 cand am venit acasa la parintii mei am primit alte doua notificari de la o firma de recuperare X in care se precizeaza ca am urmatoarea datorie fata de ei:
-contravaloare servicii 548,29
-penalitati de intarziere 2943,02
-taxa de reziliere 311,81
Deci total debit 3803,12 suma care trebe sa o latesc integral pana pe 18.01.2012. X-(
Intrebarea mea este cum si pe baza carei legi poate ca o firma de recuperare in aproximativ 4 luni (sept-dec) sa imi pune asemenea penalitati de intarziere, cred ca nici o institutie bancara nu practica asa taxe uriase pentru cateva luni restante? Mentionez ca eu nu mai locuiesc la adresa parintilor mei de aprox doi ani jumate si dupa casatorie mi-am schimbat numele. Daca tot e firma de recuperare nu
ar trebui prima data sa se intereseze daca persoana respectiva mai locuieste la adresa respectiva, daca si-a schimbat numele, etc sau cred ca am prea mari cerinte.
Cat de legal sunt sumele precizate, ma refer la contravaloarea serviciilor adica doua hartii puse in plic si trimise prin posta normal deci nerecomdat, fara confirmare, etc 548,29 lei??? Taxa de rezilere, eu nu am incheiat nici un contract cu aceasta firma, sa platesc taxa de reziliere??? De penalitatile de intarziere nici nu mai vorbesc in nici 4 luni am de plata dublu spre triplu cat suma initiala. Firma asta e SRL sau vreo agentie de camatarie??
In fine, cred ca am pus prea multe intrebari si plictisesc lumea, vreau sa imi achit aceasta datorie dar la telefonia mobila nu la camatari, este posibil asa ceva? Doresc un raspuns de la consultantii dumneavoastra.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: re-07 , utilizator 08:02, 20 Ianuarie 2012
Normal ar trebui sa-ti prezinte modul de calcul ? Sa nu fie gresit
Penalitati si taxa de reziliere, platiti in baza contractului incheiat cu firma de telefonie. Penalitati se calculeaza pe fiecare zi de intarziere.
Ori ajungeti la o intelegere de plata si negociati si suma, ori va judecati, iar in instanta puteti obtine reducerea acestei sume
Da, am inteles. As dorii sa stiu si mai exact cateva intrebari utile pentru negocierea platii, daca exista o lege care sa fie de partea clientului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum scap de recuperatori lupulescuvictor lupulescuvictor Buna ziua. Am si eu o problema. Am avut un abonament la o anumita firma de telefonie mobila incheiat in data de 23.07.2007. Intre timp fortat de inprejurari ... (vezi toată discuția)
Prescriere creanta? CountPorcula CountPorcula In data de 27.04.2011 ar trebui sa mi se prescrie o datorie (factura) la o firma de telefonie mobila in valoare initiala de 150 ron (neplatiti pentru ca au ... (vezi toată discuția)
Datorie catre furnizor servicii telefonie mobila gabi2204 gabi2204 Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu o opinie pe urmatoarea speta: - contract de abonament incheiat cu un furnizor de telefonie mobila in 20.12.2008 - 3 facturi ... (vezi toată discuția)