avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fond de garantare - Legea 200/2006
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fond de garantare - Legea 200/2006

Pentru obținerea fondurilor conform Legii 200/2006 în cazul unei societăți în insolvență, trebuie să fie încetate raporturile de muncă ale angajaților? În ipoteza reorganizării, de exemplu. Nu am găsit în Lege și nici în Normele metodologice de aplicare ale acestuia o prevedere expresă în acest sens. Având în vedere prevederile art. 86 din Legea 85/2006 contractele în derulare (și contractele de muncă) pot fi menținute după deschiderea procedurii.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:58, 18 Ianuarie 2012
Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale asigura plata creanţelor salariale ce rezulta din contractele individuale de munca si din contractele colective de munca încheiate de salariaţi cu angajatorii împotriva cărora au fost pronunţate hotărâri judecătoreşti definitive de deschidere a procedurii insolvenţei şi fata de care a fost dispusă măsura ridicării totale sau parţiale a dreptului de administrare.
Întrebarea s-a referit la angajații pentru care se poate cere salariul restant din Fondul de garantare: se poate cere suma chiar dacă contractul de muncă nu s-a încetat? Mulțumesc.
Da, se poate cere suma restanta chiar daca nu s-a incetat raportul de munca ... insa trebuie indeplinite conditiile prevazute de Legea nr.200/2006.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face fostii angajati ai unei firme intrate in insolventa daca mai au salarii de recuperat ? Silviaf Silviaf Buna ziua, Am si eu nevoie de ajutorul dvs. Suntem mai multi fosti angajati ai unei companii care a am demisionat inainte de a intra firma in insolventa(in ... (vezi toată discuția)
Cum imi recuperez salariul de la o firma in insolventa mihaimustata mihaimustata Buna seara, Desi s-a mai discutat, neavand cunostinte juridice, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Firma la care am lucrat este in insolventa din 2011. Eu ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii restante kartush1977 kartush1977 Salut toti membri forumului si cer ajutorul celor avizati in urmatoarea problema: o ruda se afla in urmatoarea situatie-in noiembrie anul trecut a fost data in ... (vezi toată discuția)