avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcul pensie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcul pensie

Buna ziua,

Din cate stiu, cuantumul pensiei se determină prin înmulţirea punctajului mediu anual, realizat de asigurat în perioada de cotizare, cu valoarea unui punct de pensie.

Conform cuponului de pensie pe luna octombrie 2008, am un numar de 1.87242 puncte, iar valoarea punctului este de 697.5 lei.

Conform legislatiei, pensia rezultata ar trebui sa fie 1.87242 x 697.5 = 1306.01 lei, dar pe cupon apar numai 1228 lei (din care se scad mai departe CASS 13 si impozit 34, incat total drepturi este 1181)

Ma puteti ajuta cu o explicatie pentru diferenta de 78 lei?

Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:34, 23 Octombrie 2008
Faceti o cerere catre Casa de Pensii sa va explice.
Se poate sa fie doar o greseala, oeroare de calcul.
Incercati si la tel: 0800.826.727 (gratuit) si la www.pensiiprahova.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie 2012 Justitiarul711 Justitiarul711 Am inteles ca persoanelor care au iesit la pensie in 2012 beneficiaza de o recalculare a pensiei incepand cu 11 februarie 2013. Care este modul de calcul al ... (vezi toată discuția)
Pensie limita de varsta buiavasi buiavasi Buna seara! As dori sa ma lamuriti si pe mine referitor la urmatoarea situatie:este vorba de tatal meu, pensionat medical in 2002, iar in 2011, pensia de ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie - din ianuarie 2017 Gabi-007 Gabi-007 Buna seara, Am o problema legata de calculul pensiei tatalui meu si vreau sa fiu sigur ca il informez corect si anume: Pensia lui bruta - in luna dec. ... (vezi toată discuția)