avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Termene prescriere dosare dauna asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Termene prescriere dosare dauna asigurari

Pentru emiterea unor pretentii de despagubire pe dosare de dauna mai vechi stiu ca legislatia in vigoare prevede termenul de 3 ani la RCA si 2 ani la asig. facultative.
Va rog sa ma ajutati cu articolul si in ce lege il gasesc.
M-ar interesa si articolul care precede si in care termenul era de 2 ani la RCA.
Cel mai recent răspuns: alyendesign , utilizator 12:09, 17 Ianuarie 2012
Art. 3 din Decretul 167 / 1958 privind prescriptia extinctiva - poate va ajuta asta. Din cate stiu eu Decretul e inca in vigoare.
Stiu de aceasta lege dar ma refer strict la ordinele csa.... dosarele de dauna se instrumenteaza in conformitate cu legea din data evenimentului. Ma intereseza exact legea in care este mentionat ca termenul de prescriptie este:
- 3 ani daune RCA
- 2 ani asigurari facultative
- pentru celelalte in conformitate cu normele ue
Si data la care termenul de 2 ani a fost schimbat cu cel de 3 ani la RCA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de timp legala solicitare despagubire accident rutier emandi emandi Buna ziua, am fost victima unui accident rutier grav in aprilie 2010. Hotararea procuraturii emisa in feb 2011 a stabilit ca nu am avut nicio vina. Soferul ... (vezi toată discuția)
S-a abrogat legea 167/1958 privind prescriptia extinctiva? mereuinfo mereuinfo Va rog sa-mi spuneti daca in cazul asociatiilor de proprietari legea 230/2007 interzice aplicarea legii 167/1958 privind prescriptia extinctiva intrucat ... (vezi toată discuția)
Termenul prescrierii dosarului de dauna auto intre service si asiguratorul cu care are conventie Cristina I. Cristina I. Buna ziua. Spuneti-mi, va rog, care este termenul de prescriptie pentru dosarele de dauna auto, daca intre service-ul auto si societatea de asigurare ... (vezi toată discuția)