avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident

Bunaziua.
Am avut un accident in data de 23.08.08 fiind baut la volan (alcoolemie 0,77 in aerul expirat si 1,45 respectiv 1,55 la interval de o ora in sange) in urma accidentului nu au fost victime decat pagube materiale.Eu conduceam o masina cu nr. provizorii de inmatriculare expirate si iesind de pe o straduta am intrat in coliziune cu o masina care circula regulamentar lovind-o lateral.Asi dori sa stiu ce pedeapsa pot sa primesc si daca permisul se anuleaza sau se suspenda.Acum asi vrea sa stiu daca nu am avut peste 0,8 intra la penal.
Va multumesc

Azi am fost la politie sa ma interesez de dosar si mi sa spus ca a inceput urmarirea penala si dosarul este la mapat.Asta ce inseamna ca voi fi ghemat direct in instanta sau la procuror care va putea da nup,eu ne fiind chemat la procuror unde am inteles ca pot cere recalc. alc.din sange .Daca voi primi amenda penala se anuleaza permisaul.Iar daca voi primi cu suspendare in cat timp pot da examenul pt. permis este adevarat ca dupa un an de la ramanerea definitiva a pedepsei se poate da.va multumesc
Ultima modificare: Joi, 23 Octombrie 2008
Gabriela Mihai, Avocat
Cel mai recent răspuns: alexionut , utilizator 09:58, 9 Ianuarie 2010
Sa le luam pe rand: aveti 2 fapte penale. In plus, alcoolemia este destul de mare.
Nu veti fi chemat direct in instanta, ci la procuror mai intai.
Nu cred ca veti scapa fara condamnare, fie si cu suspendare.
In cazul unei condamnari, permisul se anuleaza.
asi dori sa stiu daca este vreun avocat din cluj care sar putea ocupa de caz
Buna ziua
Cu noua ordonanta 1462008 stie cineva cum se poate obtine dovada de circulare pana la finalizarea procesului si daca pentru aceasta dovada trebuie mai intai ca dosarul sa fie trimis la procuratura.
daca mi-a iesit sub 0,8 in sange la recalculare eu afland din alte surse nu de la politie,dosarul aflanduse la politie la cercetari penale iar pentru numere expirate politia a propus nup voi mai fi trimis in instanta,sau imi recuperez permisul?
Daca este NUP nu va mai trimite in instanta.

Alte discuții în legătură

Alcoolul la volan vovy vovy Am un dosar penal pt conducere sub influenta alcoolului din 24.12.2011. Rezultatul alcoolemiei in aer este de 0,43, iar in sange de 0,80 prima proba si 0,65 ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru conducerea unui autoturism sub influenta alcolului stanleyy stanleyy Daca in aerul expirat, valoarea alcolemiei indica 0,48 mg/l iar in urma analizelor de sange valoarea alcolului la ambele probe se situeaza sub 0,8 mg/l, care ... (vezi toată discuția)
Retinere permis pt alcool srggg65 srggg65 Buna ziua, In 14 decembrie 2013 mi s-a retinut permisul pt consum de alcool.Concentatia fiind de 0,48 in aerul respirat.....s-au recoltat probele de sange ... (vezi toată discuția)