avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... administrator asociatie de propietari cu dosar penal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

administrator asociatie de propietari cu dosar penal

daca un administrator al unei asociatii de proprietari i se intocmeste dosar penal mai are voie sa isi profeseze meseria in cadrul asociatiei(i s-a intocmit dosar penal pentru infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor,fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals, fapte prevazute si pedepsite de art.246;290 si 291 C.p.)
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:31, 18 Ianuarie 2012
Faptul ca i s-a intocmit dosar nu cred ca intrerupe relatia contractuala.
Desigur ca angajatorul (asociatia, prin presedinte) poate sa ia o decizie in acest sens.

Parerea mea este ca pana nu se finalizeaza dosarul cu decizia finala se aplica prezumtia de nevinovatie. Depinde si cum a fost facut dosarul:
- pe baza doar de plangere, urmand sa se investigheze sau
- pe baza de probe, investigatii, expertize.

Un avocat ar putea sa intervina cu mai multe detalii.
pe baza de probe,investigatii,expertize.(de catre biroul de investigare a fraudelor)
Daca este angajat cu CIM, conform Codului Muncii i se poate suspenda contractul de munca astfel:
Art. 52. - (1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa angajatorului în următoarele situaţii:
a) pe durata cercetării disciplinare prealabile, în condiţiile legii;
se abroga. L 40 MO 225/31.03.2011 b) ca sancţiune disciplinară;
c) în cazul în care angajatorul a formulat plângere penală împotriva salariatului sau acesta a fost trimis în judecată pentru fapte penale incompatibile cu funcţia deţinută, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti;
nu este cu CIM(deci cu alte cuvinte putem sa stam linistiti pana ne ia toti banii si pleaca singur)
dar cum este angajat?

urgent mers si schimbate drepturile de semnatura in banca
urgent anuntati proprietarii (daca e si casier) ca platile se fac doar in banca si la presedinte

Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2012
arockz, utilizator

Alte discuții în legătură

Cumul de functii emylyat emylyat Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari : presedintele asociatiei de proprietari , cu mai mult de 500 de persoane in condominiu , poate indeplini si ... (vezi toată discuția)
Delapidare savarsita de administrator bloc-procedura inscrierii privilegiului imobiliar andreeakristina andreeakristina buna ziua, in cazul in care un administrator de bloc a sustras bani din fondurile asociatiei si a realizat un prejudiciu, asociatia de proprietari, prin ... (vezi toată discuția)
Presedinte si casier? mdutan mdutan Presedintele asociatiei de proprietari poate fi si casier? Cine altcineva poate fi casier? Avem o firma care ne efectueaza administrarea imobilului dar am ... (vezi toată discuția)