avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ajutor. neintelegeri contract V-C
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ajutor. neintelegeri contract V-C

Buna ziua,

Anul acesta am achiztionat un apartament cu 2 camere intr-un imobil nou. In antecontractul de vanzare-cumparare semnat anul trecut era specificata o clauza prin care vanzatorul este obligat sa ne plateasca penalizari de intarziere de 300 euro/fiecare luna de intarziere a finalizarii apartamentului. El a intarziat aprox 8 luni.
Deoarece ceilalti locatari au solicitat mutarea bucatariei pe balcon am facut si noi acest lucru. Ne-a cerut in plus 3000 ron pentru bucatarie si 1700 ron pentru senzorul de gaze, pe care i-am platit in momentul semnarii contractului de vanzare-cumparare.
In antecontract scria ca mai avem de plata 33000 de euro din 80000. Noi platisem cu un an inainte restul banilor.
Acum, dupa ce l-am anuntat in scris despre plata acelor penalizari de intarziere, ne trimite o notificare prin care ne cere sa platim din nou senzorul de gaze, bucataria plus 2000 euro deoarece a marit el pretul.

Intrebarea mea este daca putem sa-l dam in judecata si,pe langa plata acelor penalizari, putem sa cerem si despagubiri?Mentionez ca avem toate chitantele pentru sumele platite, iar plata senzorului de gaze si a apometrelor nu este trecuta in nici un contract. Ce sanse de castig am avea?
Multumesc.
sunt bune si OP
cel mai bine este sa mergeti la un avocat sava studieze contractul. nu este normal acum sa va creasca pretul.
probabil ca va trebui sa-i actionati in instanta.

av. vasilescu
De acord. trebuie sa vedeti daca au intarziat deoarece ati vrut modificari si daca ati achitat diferenta de pret care deriva din modificari.
E buna si pata prin banca, cash, fara probleme. Cum v-a spus colega.
Multumesc. Plata pentru modificari sunt acei 3000 ron pe care deja i-am platit plus 1700 pentru senzorul de gaze si apometre. Intarzierile nu au aparut din cauza faptului ca noi am cerut modificarea bucatariei, ci, pur si simplu, ca nu a stiut sa calculeze timpul necesar constructiei. Practic el a inceput constructia in august 2007, iar termenul de finalizare a fost februarie 2008. Nu cred ca se poate construi un bloc in termen de 6 luni.
Ne-am gandit ca inainte de actionarea in instanta sa vorbim cu el pentru a rezolva problema in termeni amiabili.
Mewrgeti intai la un avocat cu actele, ca e cam ciudat ca nu vi se pare normal ca o modificare in realizarea constructiei sa poata duce la intarzieri...
Ca se refac proiecte (de proiectare constructii civile, de instalatii), dupoa acre ele trebuie verificate si aprobate de un verificator, apoi se modifica autorizatia de construire, apoi se apuca de munca...
Mi se pare putin probabil, nu spun ca e imposibil, doar ca nu e chiar de asteptat ca aceste modificari sa nu influienteze constructorul cu nimic sub aspectul cheltuieli, timp... uneori e nevoie de meseriasi in alte domenii, dupa caz.

De aceea va spun sa nu mergeti sa negociati fara o consultatie juridica prealabila.
Poate ca ar fi bine sa mergeti insotit de un avocat atunci cand veti discuta.
Se poate face si un act aditional la contract.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Neindeplinirea conditiilor antecontract anamaria_ioan anamaria_ioan Buna ziua! Am incheiat un antecontract cu o firma pt constructii pt realizarea unui apartament intr-un complex rezidential. \"Art.6. Părţile se obligă să ... (vezi toată discuția)
Buna ziua...acum un an am incheiat cu un dezvoltator din bucuresti ... edanes_ro edanes_ro Buna ziua...Acum un an am incheiat cu un dezvoltator din Bucuresti un antecontract prin care ne obligam eu sa-i platesc pretul integral al apt. pana la data de ... (vezi toată discuția)
Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)