avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... obligatiile locatarilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

obligatiile locatarilor

Buna ziua, numele meu este Carmen, si as avea o nelamurire, in caz ca ma poate ajuta cineva, concret indicandu-mi o lege, in acest sens. As dori sa stiu, daca locatarii, de la parter al unui bloc, platesc reparatia liftului, ca si cei care locuiesc la etajele superioare?stiu ca este proprietate comuna, dar m-ar interesa daca exista vreo lege noua, in acest sens care sa ii scuteasca sau sa prevada o plata mai mica decat a celorlalti,va multumesc
Cel mai recent răspuns: arockz , utilizator 12:58, 17 Ianuarie 2012
Nu exista o lege noua, asociatiile de proprietari se ghideaza tot dupa legea 230/2007 si HG 1588/2007.
Astfel, toti proprietarii vor participa la lucrarile de intretinere si reparatii ale proprietatii comune pe baza cotei-parti indivize pe care o au conform actului de proprietate.
Faptul ca nu folositi acel ascensor, asta va poate scuti de la plata energiei electrice pe care o consuma acesta, dar nu puteti fi scutita de plata reparatiei acestuia.
Nu exista astfel de prevedere nici maca in proiectul de lege pentru modificare L230.
Toti proprietarii detin cota parte din spatiile comune, si sunt obligati la plata cotelor ce le revin chiar daca renunta la folosirea respectivei cote (cum a fi cazul liftului).

Cei de la parter si etaj 1 pot fi scutiti doar de plata curentului necesar pentru functionarea ascensorului, in urma hotararii AG.

HG 1588/2007
Repartizarea cheltuielilor pe numar de persoane

Art. 35. — Prin hotarare a adunarii generale, pot fi exceptate de Ia plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrica pentru functionarea ascensorului/ascensoarelor persoanele care Iocuiesc in apartamente situate Ia subsol, demisol, parter, mezanin, precum si Ia etajul 1 din cladirile fara mezanin. De asemenea, in cazul cladirilor care au amplasate Ia etajele superioare bai, spalatorii, uscatorii, prin hotarare a adunarii generale, persoanele care locuiesc in apartamente situate Ia subsol, demisol, parter, mezanin, precum si Ia etajul 1 din cladirile fara mezanin pot sa fie exceptate de Ia plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrica pentru functionarea ascensorului/ascensoarelor, in baza unor angajamente personale, date in scris catre asociatia de proprietari de catre persoanele care nu folosesc spatiile de Ia etajele superioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pentru reparatia liftului Spulbar Spulbar Buna ziua, Intai as dori sa multumesc pentru un eventual raspuns la problema mea. Am cumparat un apartament acum 7-8 ani intr-un bloc mai vechi, deci nu ... (vezi toată discuția)
Lift rebell_rose rebell_rose Buna ziua, Va rog daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea problema: Intr-o asociatie de proprietari ( o singura scara de bloc cu 14 ... (vezi toată discuția)
Plata ascensorului la parter si etajul 1 mariaiacob mariaiacob Va rog sa-mi comunicati , daca cf. legii nr. 230/2007 se plateste obligatoriu liftul , pt. parter si etajul 1, avand in vedere ca nu sunt folosite? am facut ... (vezi toată discuția)