Va rog sa-mi comunicati , daca cf. legii nr. 230/2007 se plateste obligatoriu liftul , pt. parter si etajul 1, avand in vedere ca nu sunt folosite?
am facut o cerere la asociatia de proprietari si am primit raspunsul ca nu se poate cf. legii mentionate mai sus.
Eu am mai gasit pe internet si o lege 400 , unde se scrie ca in baza unei cereri se poate sterge de la plata . Va rog sa ma ajutati cu un raspuns ( nu mi se pare normal sa platesc, dupa spatiu chiar, mai mult decat alte persoane care locuiesc la etajele superioare - si nu-l utilizez deloc).
Din cate stiu eu,locatarii de la parter si etajul 1 platesc numai daca folosesc uscatorul de la ultimul etaj.Daca nu il folosesc,nu sunt obligati sa il plateasca,asta depinde ce a hotarat adminstratorul.Pe mine,ma pune sa platesc 1 luna da,o luna nu desi nu folosesc niciodata liftul !
Conform articolului 35 din HG 1588/2007, doar adunarea generala poate decide daca locatarii de la parteri sau etajul 1 vor fi scutiti de plata energiei electrice pentru functionarea liftului.
Tot AG decide si scutirea de la plata a locatarilor care locuiesc la parter sau etajul 1 in blocurile care au uscatorii sau spalatorii la ultimul etaj. Acesti locatari pot să fie exceptati de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrică pentru funcţionarea ascensorului doar daca semneaza o hartie prin care declara ca nu folosesc spaţiile de la etajele superioare.
Atentie, scutirea de la plata energiei electrice necesara functionarii ascensorului nu-i scutesc pe locatarii de la parter de la plata contractului de intretinere a ascensorului si nici de eventualele reparatii ale ascensorului.
Asta pentru ca ascensorul face parte din proprietatea comuna, deci apartine tuturor.
Plata liftului
robert200534
BUNA ZIUA.DORESC SA VA PUN O INTREBARE.SUNT UN LOCATAR AL UNEI ASOCIATII DE PROPRIETARI,SI LOCUIESC LA PARTERUL IMOBILULUI.INTREBAREA MEA ESTE :DACA ESTE LEGAL ... (vezi toată discuția)