avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata ascensorului la parter si etajul 1
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata ascensorului la parter si etajul 1

Va rog sa-mi comunicati , daca cf. legii nr. 230/2007 se plateste obligatoriu liftul , pt. parter si etajul 1, avand in vedere ca nu sunt folosite?
am facut o cerere la asociatia de proprietari si am primit raspunsul ca nu se poate cf. legii mentionate mai sus.
Eu am mai gasit pe internet si o lege 400 , unde se scrie ca in baza unei cereri se poate sterge de la plata . Va rog sa ma ajutati cu un raspuns ( nu mi se pare normal sa platesc, dupa spatiu chiar, mai mult decat alte persoane care locuiesc la etajele superioare - si nu-l utilizez deloc).

multumesc.
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 22:07, 27 Noiembrie 2009
Din cate stiu eu,locatarii de la parter si etajul 1 platesc numai daca folosesc uscatorul de la ultimul etaj.Daca nu il folosesc,nu sunt obligati sa il plateasca,asta depinde ce a hotarat adminstratorul.Pe mine,ma pune sa platesc 1 luna da,o luna nu desi nu folosesc niciodata liftul !
Conform articolului 35 din HG 1588/2007, doar adunarea generala poate decide daca locatarii de la parteri sau etajul 1 vor fi scutiti de plata energiei electrice pentru functionarea liftului.
Tot AG decide si scutirea de la plata a locatarilor care locuiesc la parter sau etajul 1 in blocurile care au uscatorii sau spalatorii la ultimul etaj. Acesti locatari pot să fie exceptati de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrică pentru funcţionarea ascensorului doar daca semneaza o hartie prin care declara ca nu folosesc spaţiile de la etajele superioare.

Atentie, scutirea de la plata energiei electrice necesara functionarii ascensorului nu-i scutesc pe locatarii de la parter de la plata contractului de intretinere a ascensorului si nici de eventualele reparatii ale ascensorului.
Asta pentru ca ascensorul face parte din proprietatea comuna, deci apartine tuturor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptarea de la plata a energiei electrice aferente ascensorului pentru persoanele de la parter este la latitudinea adunarii generale? bsterea bsterea Buna ziua. Locuiesc la parter de 3 ani. Am un copil mic de 4 ani. De cand ma stiu in blocul acesta platesc curentul pentru lift. Am intrebat de ce? Mi s-a ... (vezi toată discuția)
Lift si cheltuieli comune buigaa buigaa Din ce am citi am inteles ca se plateste liftul si daca stau la parter,dar se plateste dupa nr. de persoane sau dupa suprafata apartamentului ? La fel si ... (vezi toată discuția)
Plata liftului robert200534 robert200534 BUNA ZIUA.DORESC SA VA PUN O INTREBARE.SUNT UN LOCATAR AL UNEI ASOCIATII DE PROPRIETARI,SI LOCUIESC LA PARTERUL IMOBILULUI.INTREBAREA MEA ESTE :DACA ESTE LEGAL ... (vezi toată discuția)