avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce trebuie sa fac?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce trebuie sa fac?

Buna ziua
Un angajat nu sa prezentat la munca de la inceputul lunii ianuarie i-am trimis o notificare prin care il instintam ca in termen de 5 zile daca nu se prezinta la serviciu i se va desface contractul de munca.Va rog sa imi spuneti carui in baza carei legi pot face acest lucru?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Jurubita , Contabil 20:28, 17 Ianuarie 2012
In baza Codului Muncii art.61 lit.a
.Obligatiile angajatorului:
- cercetarea prealabila a faptei (sub sanctiunea nulitatii), conform art.267 din Codul Muncii : convocarea in scris a salariatului, cercetarea propriu zisa prin ascultarea salariatului si verificarea sustinerilor acestuia in aparare (poate fi asistat de sindicat) ;
- dispunerea sanctiunii in raport cu gravitatea abaterii disciplinare săvârşite de salariat, conform art.266, printr-o decizie de sanctionare emisa avand continutul prevazut de art.268, in termenul legal ;
- comunicarea deciziei de sanctionare in termenul legal ;
- daca sanctiunea este desfacerea disciplinara a contractului, angajatorul va emite si decizia de incetare a acestuia, in temeiul art.61 lit.a.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare dispciplinara ! habibi habibi Buna ziua ! Pt absente nemotivate am convocat salariatii respectivi, acestia nu s-au prezentat , ma gandesc acum ... intocmesc procesul verbal si apoi decizia ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate vasilelacramioara vasilelacramioara buna seara, va rog frumos, sa ma lamureasca si pe mine cineva ca am urmatoarea situatie , un salariat lipseste de pe data de 10.05.2011 si nu poate fi ... (vezi toată discuția)
Temei legal in cazul parasirii locului de munca molly27 molly27 Avem o angajata,care si-a luat concediu fara plata 2 luni,dar nu s-a mai intors si nici vesti nu avem de la ea de atunci. Pe baza carei articol pot sa-i ... (vezi toată discuția)