dana 85 a scris:
buna ziua si un sincer la multi ani ! am o intrebare relativ simpla: as putea sa inchei un contract cu cnas pe 3 sau 6 luni pt sotul meu dar fara sa fac carte de munca? nu doresc decat sa achit asigurarile de sanatate si daca da stie cineva ce acte imi trebuie?
P.S. Noi apartinem de ilfov si au un program de te doare mintea si degeaba suni acolo si intrebi ce ai nevoie ca atunci knd ajungi ori este inchis ori cade reteaua ori nu sunt toate actele ori stai la cozi infernale.
astept un raspuns de la dvs si numai bine va doresc la toti
Puteti incheia un contract de asigurare,va prezentati la casa de sanatate cu:
-copie Carte de identitate sau Buletin de identitate (pg. 2,3,4 si mutatia)
-dovada achitarii contributiei la asigurarile sociale de sanatate la zi (aveati obligatia sa va asigurati chiar daca nu ati realizat venit)
-Adeverinta cu veniturile impozabile din perioada 2007 – 2012 de la Adm.Fin.de domiciliu (original) –
-Certificat constatator ONRC (original) - Oficiul National al Registrului comertului
Daca nu veti putea face dovada ca ati achitat contributia la sanatate in perioada 2007-2012,va trebui sa platiti contributia si pt. 6 luni anterioare lunii ianuarie ,(in cazul in care doriti sa incepeti asigurarea din aceasta luna)dupa care veti plati contributia lunara stabilita.