emilia0458 a scris:
buna ziua,as dori sa intreb cum pot sa-mi platesc contributia la casa judeteana de asigurari medicale,deoarece in momentul de fata nu mai sunt in cimpul muncii.trebuie sa dovedesc medicului de familie ca sunt asigurata.in plus mi s-a spus ca nu mai primesc medicatie gratuita daca nu dovedesc acest lucru eu fiind suferinda de diabet zaharat de tip2.a intrebat emilia,va multumesc.
D-na Emilia,parca v-am mai raspuns o data,dar o fac din nou.
Avand diabet zaharat tip II,puteti beneficia de asigurare la sanatate fara plata contributiei,diabetul de acest tip se include in lista afectiunilor care fac parte din Programele Nationale de Sanatate.
Ce trebuie sa faceti?Va prezentati la casa de sanatate,pt. a vi se elibera adeverinta de asigurat,prezentand urmatoarele documente:
-copie Carte de identitate sau Buletin de identitate (pg.2,3,4 si mutatiadaca e cazul)
-
Adeverinta medicala eliberata de medicul curant sau de cel care coordoneaza programul de sanatate cu specificarea: este inclus in Programul National de Sanatate incepand cu data ....
-Adeverinta cu veniturile impozabile din perioada 2007 – 2012 de la Adm.Fin.de domiciliu (original)
Adeverinta are valabilitate 1 an.