avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pretentii, despagubiri datorita greselii in acte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pretentii, despagubiri datorita greselii in acte facuta de un notar

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca pot actiona in judecata un notar care a gresit un certificat de mostenitor anterior hot. judecatoresti in urma caruia am devenit proprietarul unui imobil, deoarece datorita greselii lui nu pot folosii proprietatea datorita starii de degradare si nici nu o pot vinde pana nu se indreapta gresala.
Deja a trecut mai mult de un an de cand am deschis actiune de indreptare a erorii si nu s-a solutionat inca.
Aveti idei cum pot cuantifica prejudiciul pe care mi l-a adus notarul datorita greselii lui?
Astept cu nerabdare raspunsuri, va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mexicanu1964 , utilizator 01:55, 18 Ianuarie 2012
Nu imi dau seama in ce fel a gresit notarul de ati devenit proprietarul unui imobil degradat, insa, daca stiti ca a existat eroarea despre care vorbiti , cuantificarea prejudiciului se face estimand prejudiciul efectiv suferit, paguba plus beneficiul nerealizat, adica cee e ati fi putut obtine daca bunul ar fi fost unul corespunzator .
Imobilul l-am dobandit in urma unui proces de evacuare dupa ce am devenit proprietar in baza hot. judecatoresti def. si irev. Deci imobilul era in starea in care l-au lasat fostii proprietari, degradat nu se putea folosii( locui sau inchiria decat cu renovari majore care necesitau fonduri banesti majore pe care eu nu le aveam) nu este vina notarului, vina lui este ca hot. mea judecatoreasca contine o eroare cu privire la suprafata de teren,propagata din act in act, premergator hot. judecatoresti prin care am devenit proprietar.
Daca actele de proprietate care au stat la baza hot nu sunt corcte dpdv al suprafetei se pot face incheieri de rectificare a actelor, insa dvs trebui sa dovediti aceste erori cu acte....sau daca este o eroare materiala, adica a operatorului care nu a introdus datele corect, gresind suprafata, se face o incheiere de rectificare din oficiu.
Notarul care a comis eroarea a indreptat-o, bineinteles si urmatoarele acte notariale le-am indreptat pe toate pana la hot. mea judecatoreasca la care astept de mai bine de un an sa se faca indreptarea. Normal daca a gresit nu trebuie sa plateasca, deoarece eu ca proprietar datorita greselii lui nu-mi pot exercita dreptul de vinde proprietatea pana cand nu se indreapta hot. judecatoreasca. Cum se poate cuantifica prejudiciul pe care mi la adus?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Publicarea anularii tp de catre primarie MiticaMustata MiticaMustata Buna ziua! Va rog sa-mi spuneți unde găsesc publicata de către primărie anularea unui titlu de proprietate. TP a fost eliberat greșit (în 1991) - ... (vezi toată discuția)
Actiunea in rectificare tabulara anku anku Salut! Poate imi dati o idee mai buna referitor la promovarea unei actiuni in rectificarea unor CF in sensul corectarii unor suprafete ce gresit s-au inscris ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare materiala in anul 2008 printr-o hotarare de consiliu local s-a facut inventarierea ... sanseverina sanseverina In anul 2008 printr-o hotarare de consiliu local s-a facut inventarierea bunurilor care alcatuiesc domeniul privat al comunei, in intravilan. La anexa atasata ... (vezi toată discuția)