avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma cu datorii catre stat in imposibilitate de plata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma cu datorii catre stat in imposibilitate de plata

Firma cu 2 asociati unul dintre ei are doar 5% ce i se poate intampla fiind in imposibilitate de plata a datoriilor catre stat?
Cel mai recent răspuns: octaviananghel , utilizator 09:41, 31 Ianuarie 2012
Se va solicita angajarea raspunderii patrimoniale a persoanelor care se fac vinovate de aducerea societatii in stare de insolventa.
Instanta de judecata va aprecia daca sunt sau nu sunt intrunite conditiile in acest sens.
De observat ca in aceasta situatie nu este relevanta cota de participare la capitalul social.
Mentionez ca SRL-ul respectiv nu are bunuri imobile si mobile in patrimoniu si administratorul este disparut cu stampila si documente cu tot,firma este suspendata pe 3 ani si in Procedura de insolventa de catre Organele Fiscale
Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2012
octaviananghel, utilizator
care este procedura de stingere a acestor datorii catre stat pe fondul lipsei de bani,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consecintele falimentului djohn75 djohn75 As avea si eu nevoie de putin ajutor. In 2007 am infiintat cu un alt prieten o societate comerciala (SRL) care a functionat cam pana in decembrie 2008, ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! am avut o firma pe care nu am inchis-o și ceva probleme ... CarolAndrei CarolAndrei Buna seara ! Am avut o firma pe care nu am inchis o și ceva probleme (datorii)și probabil o sa fiu executat silit in viitorul apropiat, firma nu mai are ... (vezi toată discuția)
Lichidare voita a firmei georginho25 georginho25 am un srl din 2007 si s-au cam acumulat datoriile la stat. este vorba de 40000 lei(tva,imp.pe profit, contributii angajator etc), daca nu am nimic pe firma, ... (vezi toată discuția)