avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara ! Am avut o firma pe care nu am inchis-o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara ! Am avut o firma pe care nu am inchis-o și ceva probleme ...

Buna seara ! Am avut o firma pe care nu am inchis o și ceva probleme (datorii)și probabil o sa fiu executat silit in viitorul apropiat, firma nu mai are activitate de doi ani.Menționez ca nu am avut nimic pe numele meu niciodată ..unul din părinți este grav bolnav , cum pot sa evit executarea moștenirii ?(mentionez ca mai am un frate )
Ultima modificare: Duminică, 18 Aprilie 2021
CarolAndrei, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristina Filimon , Avocat 09:51, 21 Aprilie 2021
De ce spuneți că veți fi executat silit pentru datoriile firmei? Firma are patrimoniul ei, iar dumneavoastră aveți patrimoniul dumneavoastră; cele două nu se confundă. Se poate ajunge la situația atragerii răspunderii organelor de conducere pe motiv că acestea au contribuit la starea de insolvabilitate. Dar până acolo mai e...

Faceți demersuri pentru a obține intrarea în insolvență a societății și vedeți acolo ce se poate face. Oricum aveați îndatorirea de a solicita intrarea în insolvență în termen de 30 de zile de la apariția stării de insolvență.
Ce este important de precizat este că această cerere se poate face doar dacă societatea are datorii mai mari de 50.000 lei.
Va mulțumesc frumos pentru răspuns. Însă eu, ca fapt concret, am proprire pe salariu pentru un împrumut care era făcut pe firma. In cazul asta, sa înțeleg ca este un abuz? Și ca idee, ați putea sa îmi spuneti care ar fii primul pas pentru cererea insolventei? Și in ultimul rând, dacă eu am tot timpul un venit lunar, executarea silită se mai poate îndrepta spre bunurile mobile și imobile?
Dacă ați fost fideiusor pentru societate (cum de regulă se cere de către instituțiile bancare), nu este niciun abuz. Primul pas este să strângeți actele și să formulați cererea la tribunalul din circumscripția căruia societatea își are sediul. Actele și procedura sunt destul de complexe și nu vă recomand să faceți de unul singur, fără asistența unui specialist în domeniu (fie avocat, fie un administrator/lichidator judiciar).
Încă o data va mulțumesc pentru răspuns. O singura întrebare mai am. Dacă eu am tot timpul un venit lunar, deci se poarte pune propire. In acest caz, executarea silită se mai poate îndrepta spre bunurile mobile și imobile in condițiile in care exista un venit din care se poate opri o suma lunar?
depinde de ce suma datorati. Daca trece de 10 mii de lei, da executarea poate fi si imobiliara.

Alte discuții în legătură

Buna ziua. firma mea are datorii la furnizorii cu care a lucrat, ... Cristina 180596 Cristina 180596 Buna ziua. Firma mea are datorii la furnizorii cu care a lucrat, iar datoriile nu pot fi plătite datorită problemelor financiare. Pot bagă firma in ... (vezi toată discuția)
Datoriile firmelor pot fi trecute pe persoana fizica? gordanaandre gordanaandre am o firma care nu si a depus declaratii de 3 ani fiscul a gasit o cu datori de 1,7 mil si vor sa mi treaca aceasta datorie pe cnp,pot face asta? (vezi toată discuția)
Insolventa ContSters139791 ContSters139791 buna ziua am urmatoarea speta, o persoana a avut o companie, la un moment dat pe acea firma a contractat un credit pt capital de lucru, cu bilet la ordin ... (vezi toată discuția)