avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale RADIEREA UNAI FIRME
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

RADIEREA UNAI FIRME

Buna ziua!
Am o firma care are activitatea suspendata si acum in iunie imi expira termenul de suspendare. Vreau sa o radiez, dar nu stiu cat sunt costurile si pasii ce trebuie sa-i parcurg, ma poate ajuta cineva cu un sfat?
Multumesc!
Ce trebuie intreprins si ce costuri presupune , dizolvarea unei soc. com.care este activa ,nu are nici un fel de datorii tertilor,fonduri proprii 0 ,are insa datorii(imprumut) asocociatului unic.Va mutumesc anticipat.
Catalina Covaliu a scris:

In situtia in care, nu au fost depuse situatiile financiare pe 3 ani, Reg. Com. someaza societatea prin instanta de judecata, sectia comerciala, sa intreprinda acest demers intr-un interval de 6 luni. Aceasta procedura se face in baza legi 31/1990 coroborat cu legea 82/1991(a contabilitatii, republicata). Drept urmare, daca procedura nu este indeplinita, instanta va dizolva societatea pe cale judiciara. Aceasta procedura nu implica costuri suplimetare deoarece, la infintarea societatii, Reg. Com. percepe o taxa intocmai pentru a acoperi aceasta procedura. Asadar, daca si in situatia in care, pe periada suspendarii nu ati depus nicio situatie financiara, puteti sa mai asteptati. Veti primi la sediu notificare in acest sens. Nu este nevoie sa va prezentati la termen. La un interval de timp, veti primi si hotararea care dispune dizolvarea societatii, cu recurs.

Din nou trebuie sa afirm ca ceea ce spuneti este FALS deoarece prevederea legala art 237 lit ?? din lege 31/1990 cu privire la situatiile financiare a fost abrogata de un an de zile

Draga domnule Adrian Stoica, pentru infomarea dvs. va indic si un dosar pe care-l puteti vedea portal portal.just.ro ; dosar nr. 36115/3/2010, Tribunalul Bucuresti, Sectia Comerciala
"18/05/2011 Admite cererea
Solutie: Admite cererea formulată. Dispune dizolvării societăţii comerciale pârâte. Dispune înregistrarea hotărârii în registrul comerţului, comunicarea către Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti şi publicarea în Monitorul Oficial al României - Partea a IV a, pe cheltuiala reclamantei. Cu drept de recurs în 30 de zile de la efectuarea publicităţii.Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 18.05.2011. " Care parte din acesta solutie fi se pare FALSA????
Ultima modificare: Joi, 19 Ianuarie 2012
Gabriela Mihai, Avocat

Sti,abile daca faci o afirmatie intr-un astfel de forum, pentru a evita, intelegerea gresita a ceea ce vre-un altul scrie, e bine sa indici (nu cita) pe ce te bazezi.
L.31/1990(r)art.237,alin.(1), lit.b, abrogat prin OUG.37/200110422.
Dupa abrogarea textului mentionat nu mai exista obligativitatea ONRC de a antama procedura lichidarii/radierii unui comerciat dupa expirarea perioadei de 3 ani inactivitate temporara.
Deci, initiatorii la infiintarea/inmatricularea comerciantului sunt pasibili in a suporta unele consecinte, daca ONRC antameaza optional procedura, din partea lichidatorului desemnat si/sau AFP.
Daca nu? Legea nu distinge aceasta cazuistica, astfel ca acest aspect a ramas nereglementat.
Ultima modificare: Joi, 19 Ianuarie 2012
Gabriela Mihai, Avocat
Sunteti sigur pe ceea ce afirmati ?
Am cautat OUG-ul indicat de dv. si nu apare nicidecum ceea ce spuneti.
Daca puteti sa puneti un link cu textul citat de dv. ar fi mult mai simplu.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2012
Gabriela Mihai, Avocat

Alte discuții în legătură

Desfiintare s.r.l. AlinaLavinia AlinaLavinia Sunt medic stomatolog si am ales sa ma inregistrez ca S.R.L. Puteam alege Cabinet medical individual. Dar nu m-am sfatuit cu nimeni si am realizat ca avand ... (vezi toată discuția)
Cerere de dizolvare meggy meggy buna ziua am o rugaminte mare cine ma poate ajuta cu un model pentru o cerere de dizolvare a unei socitatii comerciale in baza art. 237 alin.1 lit. c din Lg ... (vezi toată discuția)
Dizolvare / lichidare sa corelia corelia O societate pe actiuni care nu si-a majorat capitalul social in 2007/2008 si de atunci nu mai functioneaza, nu are datorii, poate fi dizolvata/lichidata in mod ... (vezi toată discuția)