avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale RADIEREA UNAI FIRME
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

RADIEREA UNAI FIRME

Buna ziua!
Am o firma care are activitatea suspendata si acum in iunie imi expira termenul de suspendare. Vreau sa o radiez, dar nu stiu cat sunt costurile si pasii ce trebuie sa-i parcurg, ma poate ajuta cineva cu un sfat?
Multumesc!
art 237 din lege 31/1990 actual !!

" Art. 237. - (1) La cererea oricărei persoane interesate, precum şi a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, tribunalul va putea pronunţa dizolvarea societăţii în cazurile în care:
a) societatea nu mai are organe statutare sau acestea nu se mai pot întruni;
b) Abrogat prin Art III litera c) din Ordonanţă de urgenţă nr. 37/2011 începând cu 22.04.2011.
c) societatea şi-a încetat activitatea, nu are sediul social cunoscut ori nu îndeplineşte condiţiile referitoare la sediul social sau asociaţii au dispărut ori nu au domiciliul cunoscut sau reşedinţa cunoscută;
d) societatea nu şi-a completat capitalul social, în condiţiile legii"
Catalina Covaliu a scris:


Draga domnule Adrian Stoica, pentru infomarea dvs. va indic si un dosar pe care-l puteti vedea portal portal.just.ro ; dosar nr. 36115/3/2010, Tribunalul Bucuresti, Sectia Comerciala
"18/05/2011 Admite cererea
Care parte din acesta solutie fi se pare FALSA????


solutia este corecta in conformitate cu prevederile OUG 37/2011

"ART. IV
(1) Actiunile in dizolvarea societatilor comerciale intemeiate pe art. 237 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aflate in curs de solutionare, vor fi finalizate potrivit dispozitiilor in vigoare la data introducerii lor."
Un articol care explica cum se poate radia o firma:
[ link extern ] /
Buna seara , sunt si eu in situatia urmatoare : firma al carei administrator sunt a fost dizolvata prin hotarare definitiva si irevocabila de catre tribunal in urma cerere ORC, sentinta devenind irevocabila acum 9 luni,acum am primit o citatie pentru un nou proces de radiere de data asta . La reclamant este tot ORC , ANAF nu figureaza pe nicaieri ca si parte in acest proces. As dori sa stiu daca exista posibilitatea radierii firmei fara un lichidator. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare s.r.l. AlinaLavinia AlinaLavinia Sunt medic stomatolog si am ales sa ma inregistrez ca S.R.L. Puteam alege Cabinet medical individual. Dar nu m-am sfatuit cu nimeni si am realizat ca avand ... (vezi toată discuția)
Cerere de dizolvare meggy meggy buna ziua am o rugaminte mare cine ma poate ajuta cu un model pentru o cerere de dizolvare a unei socitatii comerciale in baza art. 237 alin.1 lit. c din Lg ... (vezi toată discuția)
Dizolvare / lichidare sa corelia corelia O societate pe actiuni care nu si-a majorat capitalul social in 2007/2008 si de atunci nu mai functioneaza, nu are datorii, poate fi dizolvata/lichidata in mod ... (vezi toată discuția)