avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sotie cu probleme mentale, ce e de facut?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sotie cu probleme mentale, ce e de facut?

Buna ziua,

nu sunt sigur ca acesta este cel mai bun loc pentrul intrebarea mea, dar ma confrunt cu urmatoarea situatie:
De aproximativ 3 luni de zile comportamentul sotiei mele este din ce in ce mai ciudat - are iesiri verbale total incoerente (face afirmatii fara sens, lipsite de logica, vorbeste cu toti cunoscutii nostri si spune tot felul de lucruri neadevarate), fata de cei doi copii minori incearca sa ma puna intr-o situatie negativa, a ascuns toate actele din casa, este convinsa ca toata lumea ii vrea raul, refuza orice fel de ajutor din partea celor din jur.
Personal sunt convins ca are probleme psihice (exista premisele unei mosteniri genetice), care probabil ca au trecut de stadiul de depresie.
Problema mea este - ce posibilitati legale am sa o determin sa mearga la un control de specialitate (dupa cum v-am spus deja refuza categoric sa consultam impreuna un medic psihiatru)?
Nu stiu cum sa procedez in asa fel incat copiii sa nu aiba de suferit - unul are 14 ani si celalalt 7. Deja nu stiu ce sa le mai raspund la intrebari pentru ca este evident ca au sesizat ca ceva nu este in ordine, cel mare ma implora sa il tin departe de mama lui...
Ce fac? sun la 112?

Multumesc,

Alte discuții în legătură

Vizitare minor tinaa tinaa buna ziua. va rog sa imi spuneti ce sanse sunt ca un tata cu probleme psihice dovedite medical sa primeasca drept de vizitare minor , drept cerut dupa divort ... (vezi toată discuția)
Cum se poate declara o persoana iresponsabila psihic? taramoiup taramoiup Buna ziua! Cumnatul meu de cateva luni are manifestari ciudate , nu-si mai recunoaste casa, sotia , se teme de hoti inexistenti , in fine nu mai este un om ... (vezi toată discuția)
Copil-problema mir1959 mir1959 Nu stiu daca sunteti in masura sa-mi raspundeti la aceasta problema pe care o s-o prezint cat mai succind,va rog,insa sa ma sfatuiti cui as putea sa ma adresez ... (vezi toată discuția)