avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare bani dupa un contract de munca in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare bani dupa un contract de munca in spania(finiquito)

Buna ziua.
Tatal meu a muncit in spania cu contract de munca in constructii.Acum este in somaj dar cand l-a dat in somaj trebuia firma respectiva sa ii plateasca o anumita suma in functie de anii lucrati legal cu contract de munca,acolo se numeste finiquito;dar firma nu i-a platit aceasta suma.
Se poate de aici din romania sa actioneze in judecata firma respectiva sau trebuie din spania.
Mentionez ca a vorbit aici la cluj cu un avocat si initial i-a spus ca da se poate,si dupa 6 luni l-a anuntat ca el nu poate sa rezolve acest caz.
Ce poate sa faca tatal meu in aceasta situatie pentru a recupera acei bani.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Neplata drepturilor salariale iuli3098 iuli3098 Buna ziua. In urma cu doi an -am angajat in functia de manager la o firma ai carui acctionari erau un roman si un belgian. am recrutat personal pentru lucrul ... (vezi toată discuția)
Somaj. solutii. Andreea i.c Andreea i.c sa incep prin a preciza ca firma nu mai functioneaza. initial, am vazut ca patronul, tiparise un exemplar prin care, angajatii pleau, sau isi dadeau demisia, ... (vezi toată discuția)
Accesul romanilor pe piata muncii in spania fotini06 fotini06 doresc sa-mi deschid o mica afacere in spania si nu sunt lamurita daca imi pot angaja romani. va multumesc pt raspunsuri. (vezi toată discuția)