avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Poate instanta de fond sa pronunte o hotarare ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Poate instanta de fond sa pronunte o hotarare definitiva si irevocabila in urmatorul caz de dizolvare a Consiliului local?

Vă rog să-mi spuneți și mie, dacă instanța de fond poate să dea o hotărâre definitivă și inrevocabilă în următorul caz de dizolvare consiliul local și anume;
-din 13 consilieri și-au dat demisia din consiliul local un nr. de 7 consilieri,
-doi rămași în consiliul local au hotărâri definitive și inrevocabile de la Curtea de Apel București ( dar au avut majoritatea în consiliu și nu sa dorit să se ia act prt. validarea altor consilieri)
-unu are hotărâre de excludere din consiliu dar e cu recurs în 15 zile
-și au mai rămas legal decât 3 consilieri
Întrebarea mea este dacă tribunalul poate da o hotărâre definitiva și inrevocabilă ținând cont de faptul că sa redus numărul de consilieri sub jumătate plus unu, sau va fi nevoie să se meargă la Cutrea de Apel?
Menționez că partidele nu m-ai vin cu supleanți. Muțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters98997 , utilizator 10:49, 29 Ianuarie 2012
Tribunalul ca prima instanta in contencios administrativ - va solutiona fondul cauzei pronuntand o hot def, ulterior daca hotararea este atacata cu recurs, acesta urmeaza a se judeca la Curtea de Apel, - situatie in care se va emite o decizie care va fi irevocabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierderea calitatii de consilier local ContSters67025 ContSters67025 Buna seara Fac parte dintr-un Consiliul Local (consilier local), din partea PNL. Acum cateva zile, partidul a hotarat excluderea mea din partid. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Contencios sentinta definitiva si irevocabila adeina adeina am obtinut sentinta definitiva si irevocabila cu privire la validare/invalidare consilier local.O mana de binevoitori ar dori excluderea din partid tocmai ... (vezi toată discuția)
Decizie a curtii de apel necomunicata VladEmilia VladEmilia O decizie a Curtii de Apel, care prevede nedizolvarea unui consiliu local de comuna, o actiune in care parti au fost o persoana fizica si consiliul local, ... (vezi toată discuția)