avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... sa cumpar ?sa nu cumpar?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

sa cumpar ?sa nu cumpar?

buna tuturor,mi s-a oferit spre cumparare un teren ,problema e ca proprietarul nu are acte pe el la mostenit de la o matusa pe care a ingrijit-o pina la moarte si nu se stie nici matusa daca a fost intabulata vreo data pe acel teren,vecini cunosc situatia ,inpozitul il plateste la primarie pe acel teren.se poate cumpara ? si care ar fi demersurile,va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 07:53, 18 Ianuarie 2012
In primul rand, daca l-a mostenit trebuie sa aiba un certificat de mostenitor, ceea ce ar reprezinta actul de proprietate al terenului, pe baza caruia ar trebui sa intocmeasca documentatia cadastrala si intabularea, iar apoi va vinde fara probleme. Daca acel act nu exista si e totul "pe vorbe", cel care sustine ca este proprietar trebuie sa faca dovada acestui fapt printr-un act si este problema lui cum obtine acest act (dezbatere succesiune, sentinta judecatoreasca etc.). Fara act de proprietate, cadastru si intabulare (plus certificat fiscal care atesta plata la zi a impozitului catre stat) nu puteti cumpara.
multumesc pentru raspuns, ,,acte pe acel teren nu detine,totul e pe ;vorbe , pentru a le obtine ar fi o cale atit de lunga,,,,,,,,,,,,,,,,,
Atata timp cat se achita taxele aferente la primarie,rezulta ca platitorul detine calitate asupra terenului
Pentru lamurirea situatiei,solicitati la OCPI responsabil,comunicarea de extras de CF
mersi mult,,a-mi explicati va rog un pic mai detaliat ce este OCPI ,,sa anteleg ca e biroul de carte funciara din zona,,sau?
OCPI = Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara

narcisa_salbatica a scris exact de ce nu poate vinde persoana care afirma ca detine terenul.
Deocamdata nu are ce vinde - din punct de vedere legal - chiar daca plateste impozitul

Da, procedura e de lunga durata... pentru ca trebuie sa ”adune” acte...
Cel care plateste impozitul pentru teren sa ceara un extras de carte funciara si aflati cine apare in acel act cu titlu de proprietar / detinator. Apoi, vedeti ce se poate face - daca doriti acel teren...

Alte discuții în legătură

Mostenire Tinanuta Tinanuta Tata vitreg decedat, prin testament imi lasa toata averea lui mobila si imobila care la randul lui a mostenit-o de la mama lui, dar are un teren al carui titlu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am mostenit un teren, pe care sta abuziv un cetatean, ... Kamy6 Kamy6 Buna ziua. Am mostenit un teren, pe care sta abuziv un cetatean, mai mult a daramat casa si a construit un stadion. El spune ca plateste impozit pe teren, ... (vezi toată discuția)
Eliberarea certificatului fiscal popem popem Buna seara Va rog sa ma ajutati intr-o problema ivita cu cei de la taxe si inpozite Luna trecuta am deschis ... (vezi toată discuția)