avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am mostenit un teren, pe care sta abuziv un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am mostenit un teren, pe care sta abuziv un cetatean, ...

Buna ziua.
Am mostenit un teren, pe care sta abuziv un cetatean, mai mult a daramat casa si a construit un stadion. El spune ca plateste impozit pe teren, casa care faptic nu mai este. Pentru a putea plati impozit, nu trebuie sa fie intabulat terenul, sa detina un act, titlu de proprietate, astfel sa faca dovada de intrare in posesiune a terenului?
.........
Pe o alta parte de teren, un alt cetatean, afirma ca printr o procura facuta de parintele meu unei terte persoane, i s a dat drept de vanzare a terenului, si ca el e proprietar de drept. Eu nu detin niciun contract vanzare cumparare, dar am un certificat de mostenitor pe terenul pe care cetateanul spune ca l a cumparat. De ani buni, ia bani de la Apia plus pe productia facuta.Doresc sa intreb, daca intradevar are acte doveditoare( pe care nu doreste sa mi le arate), ca a cumparat si e proprietar, dar si eu am pe acelas teren, un certificat de mostenitor, ce pot face in aceasta situatie?
Eu am pentru tot terenul certificatul de mostenitor. Pot intabula si revendica terenul ?
Cel mai recent răspuns: fhgk , utilizator 08:54, 21 Aprilie 2023
Buna ziua,
Cel mai bine ar fi sa discutati cu un avocat care sa vada actele dvs., sa vedeti la primarie cum au reusit dumnealor sa platesca impozit pe un teren ce nu le apartine, actele de la OCPI... si apoi sa vedeti ce se poate face.
Cred ca varianta cea mai evidenta este o actiune in instanta impotriva dumnealor.
Buna ziua,
Cel mai bine ar fi sa discutati cu un avocat care sa vada actele dvs., sa vedeti la primarie cum au reusit dumnealor sa platesca impozit pe un teren ce nu le apartine, actele de la OCPI... si apoi sa vedeti ce se poate face.
Cred ca varianta cea mai evidenta este o actiune in instanta impotriva dumnealor.
Prima data, cereti la OCPI un extras de carte funciara de informare. Vedeti acolo cine este proprietar.
In alta ordine de idei, nu vad cum ati fi primit terenul prin mostenire daca tatal nu ar fi fost proprietar. Notarii verifica la OCPI.
Trebuia sa intabulati terenul la data cand l-ati mostenit. Se poate si acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare sentinta judecatoreasca gianina5 gianina5 Am cumparat in anul 2008 un teren extravilan , fara a merge la notar cu proprietarul pentru un contract autentic de vanzare-cumparare. In anul 2009 am ... (vezi toată discuția)
Sa cumpar ?sa nu cumpar? gyury gyury buna tuturor,mi s-a oferit spre cumparare un teren ,problema e ca proprietarul nu are acte pe el la mostenit de la o matusa pe care a ingrijit-o pina la ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil fara intabulare ralucavoicila ralucavoicila doresc sa cumpar un imobil pe care proprietarul detine acte de proprietate din 1998 iar terenul este in indiviziune.partile(sora si parintii acestuia)sunt de ... (vezi toată discuția)