avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare imobil fara intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare imobil fara intabulare

doresc sa cumpar un imobil pe care proprietarul detine acte de proprietate din 1998 iar terenul este in indiviziune.partile(sora si parintii acestuia)sunt de acord pt a iesi din indiviziune dar pentru cadastru si intabulare i s-a cerut autorizatia de constuctie pe care nu o are deoarece la momentul cumparaii in 1998 nu au fost necesare.In anul 1998 proprietatea a fost cumparata in baza unui plan general cadastral in care mai este prins un imobil apartinand parintilor proprietarului.mentionez ca proprietarul plateste impozit pe imobil.Cum sepoate obtine cadastru si intabularea pentru a putea cumpara acest imobil?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:58, 18 Noiembrie 2010
In baza art 22 din L nr 7/1996 se promoveaza actiune impotriva OCPI,
Instanta de judecata va solutiona cauza in lipsa OCPI in baza RIL promovat de procurorul general
In baza documentelor care atesta succesiunea evenimentelor ridicarii edificiului ,
instanta va dispune solutie cu obligarea OCPI la notarea acesteia in evidente
Prin imobil se intelege casa si teren.daca intelegeti sa cumparati intreg imobilul casa si teren il cumparati de la toti coproprietarii fara ca acestia sa mai iasa din indiviziune .Se face cadastrul si intabularea pe numele lor si cumparati de la toti . daca veti cumpara doar o parte din teren atunci trebuie sa faca partajul la notar daca se inteleg ori la instanta daca exista divergente .Inteleg ca nu sunt acte pentru constructii. Veti cumpara numai terenul cu acte i regula si constructiile cu act sub semnatura privata ,ori cu promisiune de vanzare prin notariat ,dupa care veti inainta o actiune in instanta pentru accesiune in urma careia veti deveni proprietar si pe constructii.
O alta varianta , este ca actualii proprietari sa obtina hotararea judecatoreasca de accesiune ,sa devina proprietari pe constructii prin hotarare dupa care se va face intabularea acestora. Dvs. puteti incheia acum doar o promisiune de vanzare-cumparare prin notariat ,veti mentiona ca ati platit intreg pretul urmand ca dupa obtinerea actelor partile sa se prezinte la notar pentru perfectarea actelor de vanzare-cumparare propriu-zisa .
Av,Ioana Cazacu
vanzatorul are acte de proprietate pe imobil, doar terenul se afla in indiviziune.partile sunt de acord sa iasa din indiviziunea asupra terenului pentru a se face vanzarea imobilului si a terenului care-i revine in urme iesirii din indiviziune.La cumpararea imobilului in 1998 nu i s a facut intabulare.Cum se poate obtine intabularea?
Intabularea se obtine prin solicitare adresata la OCPI

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate intabula o casa daca pentru aceasta nu exista nici un act de construcție? LucianMu LucianMu Buna ziua. As dori să cumpăr o casa p+1+M, dar nu există nici un act de construcție pentru aceasta. Proprietarul are toate actele pentru teren. Pe acest ... (vezi toată discuția)
Tot intabulare gavril.magurean gavril.magurean am cumparat un teren de la o persoana,persoana respectiva avea titlu de proprietate,insa nu era intabulat . persoana a murit si eu acuma vreau sa mi intabulez ... (vezi toată discuția)
Cine devine proprietarul unei case noi? msandrea msandrea Buna ziua! Detin impreuna cu fratele meu o proprietate teren mostenita de la parinti in cota de 1/2. Pe acest teren s-a emis o autorizatie de construire pe ... (vezi toată discuția)