avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ordin de scoatere de sub urmarire penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ordin de scoatere de sub urmarire penala

Buna ziua,
as dori sa expun un caz si doresc sa cer un sfat si anume:
dupa trei ani un procurur scoate de sub urmarire penala un individ dupa ce constata ca a facut fals in acte publice si uz de fals; ii da o amenda de 1000 lei si atat.
Cum pot ataca acest ordin al procurorului pentru ca problema mea nu a fost rezolvata. Noi am avut de suferit de pe urma acestui fals.
Multumiri
Cel mai recent răspuns: carmen_itrsv , utilizator 10:46, 22 Ianuarie 2012
Multumesc mult doamna ilie pentru sfaturi si daca nu deranjez o sa mai scriu pentru a va cere sfatul.
Aveti deja raspunsul mai sus.
Daca nu a solutionat plangerea in 20 de zile de la data depunerii, partea se poate adresa instantei in termen de 20 de zile de la data expirarii termenului initial de 20 de zile.
Termenul este unul de decadere.
Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Multumesc mult doamna avocat Simonette.
Va rog sa-mi mai spuneti daca exista vreo diferenta intre termenul INSTANTA (cea la care ma pot adresa pentru plangere impotriva ordinului de scoatere de sub urmarire penala) si INSTANTA CIVILA la care facea referire doamna Ilie pentru recuperarea pagubei?

Da este diferenta, adica sunt instante diferite. Pt plangerea impotriva ordonantei va adresati instantei careia i-ar reveni competenta de a judeca in prima instanta cauza (de asta depinde incadrarea juridica din speta).
Daca castigati cu plangere impotriva ordinului de scoatere de sub urmarire penala, judecatorul va trimite dosarul la procuror pt a fi redeschis si ii va da instructiuni, iar pe civil castigati bani...daca castigati.

Alte discuții în legătură

Procurorul ierarhic are termen? danaa1 danaa1 Buna seara, Apelez din nou la voi stimati forumisti,pentru a ma ajuta cu explicatia legilor. Situatia este in felul urmator: 1) Depun o plangere la ... (vezi toată discuția)
Contestarea solutiei de nup data de catre procurorul de caz martalogu1971 martalogu1971 Care este procedura in cazul solutiei de NUP? Se poate face contestatie la instanta fara a trece prin etapa prim-procurorului ? (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei - petent, cale de urmat lonley-wolf lonley-wolf Am primit o rezolutie de NUP iar in comunicare mi se spune ca daca sunt nemultumit de solutie pot formula plangere impotriva acesteia conform art. 278 alin 3 ... (vezi toată discuția)