avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... VANZARE IMOBIL IN COPROPRIETATE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

VANZARE IMOBIL IN COPROPRIETATE

Buna seara,
In urma decesului parintilor am mostenit un apartament in cote egale cu sora mea. Desi in mai multe randuri am incercat sa o conving sa vindem sau sa inchiriem acest apartament care a ramas nelocuit in ultimii 3 ani, nu am reusit. Pe de alta parte ea refuza sa plateasca si cheltuielile legate de intretinere si utilitati.
Am dreptul sa vand partea mea de mostenire catre o alta persoana? In ce conditii?
Va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: silvia_m , utilizator 18:39, 18 Ianuarie 2012
Puteti dar nu este solutia cea mai buna. Iesiti din indiviziune prin actiune in instanta daca nu se poate pe cale amiabila , si apoi puteti vinde, sau daca nu se dispune de catre instanta vinderea imobilului impartind banii cu sora dvs.
Va multumesc pentru raspuns! Ce efort financiar presupune actiunea in instanta pentru iesirea din indiviziune? Sunt taxe care se calculeaza propurtional cu valoarea imobilului? Va multumesc inca o data pentru informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea unei case fara acordul unuia din mostenitori GabrielaSN GabrielaSN Mama mea are un apartament pentru care a facut acte de succesiune dupa moartea tatalui meu acum 4 ani. Mostenitori santem eu, sora mea si mama. Toate trei ... (vezi toată discuția)
Doresc sa vand un apartament, sunt propietara lui impreuna cu mama mea, care nu vrea sa-l vanda. medeeas medeeas VA rog fumos sa-mi spuneti ce drepturi legale am in cazul in care doresc sa vand un apartament cand eu si mama suntem pe actul de proprietate si ea nu vrea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! as dori sa stiu cum pot sa mi recuperez banii dintr ... Miha1315 Miha1315 Buna ziua! As dori sa stiu cum pot sa mi recuperez banii dintr o mostenire. Sunt coproprietar al unui apartament in urma unei sentinte judecatoresti. Se pare ... (vezi toată discuția)