avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita in Italia
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita in Italia

Daca detin titlu executoriu in Romania asupra unui cetatean italian , pot sa-i execut silit bunurile din Italia?
Un bilet la ordin dupa standardele romanesti avalizat de italian imi da posibilitatae sa-l execut si in Italia?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 19:14, 17 Ianuarie 2012
Nu,nu puteti .Titlul executoriu la care faceti referire impune executarea doar pe teritoriul Romaniei cu privire la bunurile pe care le-ar detine cetateanul italian.
Acel bilet la ordin poate fi investit de instanta cu titlu executoriu european, conform Regulamentul (CE) nr. 805/2004 al Parlamentului European si al Consiliului din 21 aprilie 2004 privind crearea unui Titlu Executoriu European pentru creantele necontestate.

Cititi aici
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta de la persoana juridica cu sediul in ungaria Ioan V. Ioan V. Am de recuperat ca si persoana juridica cu sediul in Romania o suma importanta (factura neachitata) de la o persoana juridica cu sediul in Ungaria. Ce solutii ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante ContSters108606 ContSters108606 Asi vrea sa stiu daca sunt in procedura de executare silita daca executoul poate sa imi execute silit proprietatea care o am in strainatate mai precis in U.E. (vezi toată discuția)
Exequatur monik monik buna ziua! mai este nevoie de procedura exequatur-ului pt executarea in Romania a hotararilor date in statele UE? dar daca se doreste executarea unei ... (vezi toată discuția)