Contractul de munca mi-a incetat in data de 23.12.2011, stiu ca am la dispozitie 30 de zile pentru a inainta dosarul de somaj. Sunt zile calendaristice sau lucratoare? Va rog sa imi dati un raspuns care puteti si stiti. Va multumesc.
Pentru a beneficia de somaj cu data concedierii dosarul trebuie depus in 10 zile. Daca nu ati putut depune dosarul in acest termen il puteti depune oricand in decurs de 12 luni de la data concedierii, somajul incepand de la data depunerii cereri. Sunt zile calendaristice.
Art. 38
(2) Indemnizatia de somaj se acorda de la data prevazuta la alin. (1), daca cererea este inregistrata la agentia pentru ocuparea fortei de munca in termen de 10 de zile de la aceasta data.
(3) Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data prevazuta la alin. (1), indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.
.
Somaj
lore1507
Am inteles ca de la data semnarii incetarii contractului de munca am la dispozitie 10 zile pentru a depune dosarul pentru ajutor de somaj. Aceste zile sunt ... (vezi toată discuția)
Somaj
corina20
Am o mare nelamurire :
-in data de 15 noiembrie mi s-a incheiat cartea de munca insa am primit-o doar in data de 15 decembrie iar in momentul in care am ... (vezi toată discuția)