avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj

Am o mare nelamurire :

-in data de 15 noiembrie mi s-a incheiat cartea de munca insa am primit-o doar in data de 15 decembrie iar in momentul in care am ajuns la somaj sa-mi depun actele mi s-a spus ca au expirat cele 30 zile in care puteam sa-mi depun actele, apoi mi-au spus ca mai am timp pana in data de 30 decembrie.Problema e ca eu inca nu am toate actele de care am nevoie sa le depun pentru ca patronul nu mi-a trimis tot, eu stiam ca am termen de 90 de zile sa imi depun dosarul dar se pare ca s-a schimbat insa as dori un raspuns sigur daca se poate sau nu sa mai imi bag dosarul pt ca doamnele de somaj nu mi spun un lucru cert.
-acesta a fost primul meu loc de munca si am lucrat 1 an si 1 luna jumate.
-vina nu este a mea ca nu mi-au elibrat cei de la firma actele si cartea de munca si inca nici nu mi-au trimis adeverinta cu stagiul de plata ca sa pot sa-mi depun dosarul si mi-e foarte frica sa nu pierd somajul pentru ca ei mi-au intarzaiat actele.
Va rog daca ma puteti lamuri sa stiu sigur in decurs de cat timp pot sa imi depun dosarul pentru somaj. Va multumesc!
Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă

Art. 38. - (1) Indemnizaţia de şomaj se acordă persoanelor prevăzute la art. 17, la cerere, după caz, de la data:
(2) Indemnizaţia de şomaj se acordă de la data prevăzută la alin. (1), dacă cererea este înregistrată la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă, în termen de 30 de zile de la această dată.
(3) Dacă cererea este înregistrată după expirarea termenului de 30 de zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data prevăzută la alin. (1), indemnizaţia de şomaj se acordă începând cu data înregistrării cererii.
(4) Termenul de maximum 12 luni prevăzut la alin. (3) este termen de decădere din drepturi.
Dupa cum a spus si Angela Nedelcu (@angel2007) nu ati pierdut dreptul de somaj ci veti primi indemnizatia de somaj incepand cu data de la care veti depune cererea, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data concedierii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen pentru depunere acte somaj mirunajad mirunajad sunt in situatia in care au trecut deja 3 luni si inca nu am depus acte pentru indemnizatia de somaj deoarece angajatorul nu mi-a trimis decat acum cartea de ... (vezi toată discuția)
Termen depunere acte de somaj dabumihai dabumihai Buna ziua. Daca am depasit 30 de zile de la incetarea activitatii pana la depunerea dosarului la AJOFM pierd indemnizatia pe luna respectiva sau dreptul de a ... (vezi toată discuția)
Depunerea actelor de somaj Gratziella Gratziella Buna seara! Incepand cu data de 11.02.2012 imi inceteaza contractul de munca cf. art. 65 alin 1 din codul muncii. Am intampinat o problema pentru ca nu imi ... (vezi toată discuția)