am 23 de ani si recent am terminat facultatea. am fost la sibiu si am furat dintr-un supermarket bunuri in valoare de 180 Ron, adika un milion opt sute. am fost prinsa si am declarat ca am furat, am semnat procesul de acolo, nu stiu daca este dosar penal sau daca supermarketul este parte civila, cum am citit in alta discutie postata.
mi s-a spus ca o sa fiu chemata la o audiere de catre procuror, dar dat fiindca sunt la prima abatere, o sa primesc o amenda mai mult ca sigur...e adevarat sau nu? nu stiu daca a fost calificat ca furt calificat, mi s-a facut proces de interpelare...ce inseamna asta???
ideea este ca eu stau in bucuresti fara forme legale (ce am declarat si in declaratia data acolo - pentru ca nu vroiam ca citatia sa ajunga la domiciliul parintilor) - ma afecteaza cu ceva??? si vroiam sa stiu daca ar trebui sa imi iau un avocat sau sa merg singura cand o sa fiu chemata..
sunt foarte speriata...va rog sa imi dati cateva raspunsuri ....care sunt procedurile?
si daca chestia asta o sa imi apara la dosar.....adika daca o sa vreau sa iau viza pentru state daca o sa pot...sau daca vreau sa iau credit la banca...nu ma pricep deloc
Un exemplu????#-o:((
my good! eu din cate stiam dureaza cel putin o luna doua pana as putea sa fiu chemata la procuror...ma gandesc ca poate uita de articolul din ziar....as avea nevoie de avocat in sensul acesta?
eu daca ma duc la el sa clarific ce? ca cei din ziar au exagerat??? ca de fapt nu a fost chiar asa cum au scris ei acolo, am gresit stiu, sunt vinovata, dar nici chiar asa...asta sa ii spun?
La sibiu oricum ajung peste o saptamana, ce sa fac....sa las apele sa se calmeze si sa astept ( sa nu stresez pe procuror ) sau sa merg sa ma interesez de dosar???:-/ oricum nu o sa fiu audiata in cazul acesta? sau sa merg eu sa vorbesc despre asta? inainte sa ma cheme domnul procuror? offf, nu mai inteleg nimic!!!!
Oricum ceea ce s-a scris in ziar n are fortza juridica , vor fi apreciate in concret toate mijloacele de proba (decl invinuitului/inculpatului , a partii vatamate , a partii civile...depozitiile martorilor etc).
Numai pe baza acestora vor fi stabile in concret imprejurarile savarsirii faptei.
Ati putea merge sa va interesati de dosar.
Linistiti-va si trageti cateva concluzii din aceasta experientza !
Ati avut noroc ca n-ati sustras mai multe bunuri astfel incat sa fie un pericol social mai mare !
Amenda administrativa nu i o sanctiune atat de drastica .
Aveti grija sa nu repetati fapta pe viitor.
Succes .:)#-o
Kristinaaa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Va multumesc foarte mult...o sa merg peste o saptamana la Sibiu, sa ma interesez de dosar la parchet...
O sa va tin la curent,
Pana atunci toate cele bune si inca o data multumesc....
Nu mi-am imaginat cand m-am inscris pe forum sa primesc atata atentie si raspunsuri la problemele mele.
Citatie
Ioana925
Buna seara! In cazul in care doresc sa fiu citata telefonic intr-un caz de furt calificat este posibil acest lucru? Mentionez ca furtul calificat se refera la ... (vezi toată discuția)