am 23 de ani si recent am terminat facultatea. am fost la sibiu si am furat dintr-un supermarket bunuri in valoare de 180 Ron, adika un milion opt sute. am fost prinsa si am declarat ca am furat, am semnat procesul de acolo, nu stiu daca este dosar penal sau daca supermarketul este parte civila, cum am citit in alta discutie postata.
mi s-a spus ca o sa fiu chemata la o audiere de catre procuror, dar dat fiindca sunt la prima abatere, o sa primesc o amenda mai mult ca sigur...e adevarat sau nu? nu stiu daca a fost calificat ca furt calificat, mi s-a facut proces de interpelare...ce inseamna asta???
ideea este ca eu stau in bucuresti fara forme legale (ce am declarat si in declaratia data acolo - pentru ca nu vroiam ca citatia sa ajunga la domiciliul parintilor) - ma afecteaza cu ceva??? si vroiam sa stiu daca ar trebui sa imi iau un avocat sau sa merg singura cand o sa fiu chemata..
sunt foarte speriata...va rog sa imi dati cateva raspunsuri ....care sunt procedurile?
si daca chestia asta o sa imi apara la dosar.....adika daca o sa vreau sa iau viza pentru state daca o sa pot...sau daca vreau sa iau credit la banca...nu ma pricep deloc
Degeaba mergeti la procuror.Pana nu ia masura e posibil sa nu va spuna nimic.
In plus, va mai pune poate sa dati si o declaratie.
In astfel de cazuri merge avocatul, nu invinuitul, dar asa cum ziceam mergeti degeaba dvs. pt ca procurorul nu o sa va spuna nimic concret.
E posibil ca dosarul sa se afle la politie si nu la parchet si iarasi mergeti degeaba.
La Bucuresti de multe ori din cate am inteles, justitiabilii intra foarte greu in incinta parchetului fara citatie.
Am inteles! Multumes mult. M-ati scutit de un drum fara rost, dar totusi pentru adresa unde sa imi vina citatia, daca doresc sa o schimb sau sa o verific, unde ma duc? La politie?
Se poate face asta, sau as avea nevoie de un avocat sa verifice asta?
Pe mine ma intereseaza foarte mult ca citatia sa vina acasa in bucuresti (am dat adresa de aici dar am spus ca stau fara norme legale), si nu la domiciuliul pe care il am trecut in buletin (adica constanta - unde stau si parintii mei - merg cam de doua ori pe an acasa, foarte rar si nici nu as vrea ca ei sa afle).
Pe declaratie am lasat si un numar de telefon mobil persoanal cica sa ma sune sa ma intrebe daca sunt acasa cand primesc citatia? Se practica asa ceva?
Vreau sa ma asigur ca o primesc, sa nu ma trezesc cu suprize ca am fost chemata si nu m-am prezentat!!!#-o
Un raspuns va rog....:(
Citatie
Ioana925
Buna seara! In cazul in care doresc sa fiu citata telefonic intr-un caz de furt calificat este posibil acest lucru? Mentionez ca furtul calificat se refera la ... (vezi toată discuția)