am 23 de ani si recent am terminat facultatea. am fost la sibiu si am furat dintr-un supermarket bunuri in valoare de 180 Ron, adika un milion opt sute. am fost prinsa si am declarat ca am furat, am semnat procesul de acolo, nu stiu daca este dosar penal sau daca supermarketul este parte civila, cum am citit in alta discutie postata.
mi s-a spus ca o sa fiu chemata la o audiere de catre procuror, dar dat fiindca sunt la prima abatere, o sa primesc o amenda mai mult ca sigur...e adevarat sau nu? nu stiu daca a fost calificat ca furt calificat, mi s-a facut proces de interpelare...ce inseamna asta???
ideea este ca eu stau in bucuresti fara forme legale (ce am declarat si in declaratia data acolo - pentru ca nu vroiam ca citatia sa ajunga la domiciliul parintilor) - ma afecteaza cu ceva??? si vroiam sa stiu daca ar trebui sa imi iau un avocat sau sa merg singura cand o sa fiu chemata..
sunt foarte speriata...va rog sa imi dati cateva raspunsuri ....care sunt procedurile?
si daca chestia asta o sa imi apara la dosar.....adika daca o sa vreau sa iau viza pentru state daca o sa pot...sau daca vreau sa iau credit la banca...nu ma pricep deloc
buna.sfatul meu este sa contactezi parchetul de pe linga judecatori asibiu si sa te interesezi de numarul dosarului tau si stadiul in care se afla si procurorul care supravegheaza urmarirea penala si poate vorbesti cu acesta sa fii audiata prin comisie rogatorie desi in cpp desi audierea invinuitului nu este indicata ca una din actel procedurale dar avin din vedere natura infractiunii se poate face concesie.si stai fara grija daca esti la prima abatere o sa prim amenda administrativa de la 200 la 1000 ron depinde de circumstante.bafta!!!
Daca cei de la magazin s-au adresat cu plangere penala la politie,si nu ati fost sincera in legatura cu domiciliul dvs,sfatul meu este sa va duceti la anchetator si sa mentionati ca acolo unde locuiti este domiciliul dvs. ales,pentru a putea fi citata la acea adresa.
In opinia mea,scapati cu amenda administrativa sau in cel mai rau caz cu suspendare.Nu mai declarati nimic in scris anchetatorilor ,fara a consulta un avocat.Avand in vedere ca prejudiciul a fost recuperat,aveti sansa de a scapa cu amenda administrativa.Dar sa nu uitam totusi ca este infractiune.
Buna ziua ! Cu toata rusinea, vin si eu cu o problema la dumneavoastra, tot in legatura cu un furt si culmea, tot din real. Sora mea a fost prinsa la casa cu produse de cosmetica si o geaca; toate in valoare de 470 ron. Au luat-o intr-o camera unde au scos tot ce avea ea neplatit, i-au aratat inregistrarile si au chemat politia. Bineinteles, produsele au fost recuperate, iar politia au luat-o la sectie pentru "a da cu subsemnatul".
Din tot ceea ce s-a intamplat eu am aflat a doua zi, citind presa si am vazut numele ei acolo. Nu am fost sigur ca e ea pentru ca nu credeam niciodata ca ar putea face asa ceva, dar probabil a fost un moment prost pentru ea si fara gandire.
Am fost la real ca sa vorbesc cu paza de acolo si am vorbit cu un inspector care raspunde de furturi din magazin si domnul mi-a zis ca ei doar au citat politia, dar nu au facut plangere, iar luand in considerare ca pentru ei suma de 470 ron este o suma foarte mica nu se va intampla cine stie.
Astazi in ziar scrie ca i-au facut deja dosar penal si ca dosarul este trimis la parchet pentru numarul unic de inregistrare.
Am vorbit cu un avocat si mi-a zis ca nu se poate face nimic deoarece este prinsa pe camerele de filmat. Neavand alte antecedente, va primi pedeapsa minima, adica 6 luni cu suspendare, iar cazierul ii va fi patat pe termen de 2 ani.
Va rog, daca aveti cum sa ma ajutati, sa-mi spuneti cum sa procedez. Ce se intampla? Se poate rezolva ceva?
Avocatul dumneavoastra v-a dat raspunsul. Nu este nevoie de plangere, in cazul furtului calificat actiunea penala se pune in miscare din oficiu, deci este necesara numai sesizarea organelor de cercetare. Tot ce poate face sora dumneavoastra este sa coopereze cu organele de cercetare penale, sa aiba o atitudine sincera si de regret, prejudiciul este acoperit si conteaza foarte mult ca nu are antecedente penale, toate acestea constituie circumstante atenuante.
Nu putem spune sigur ca va primi o pedeapsa cu suspendare, deoarece exista si posibilitatea primirii unei amenzi avand in vedere circumstantele atenuante.
Inteleg ce spuneti dumneavoastra. Am fost astazi la politie si am vorbit cu cea care se ocupa de caz. Mi-a zis ca, fiind prima abatere si in cazul in care pe cazier nu mai are nimic, va primi o amenda ( fara sa aprecieze suma cu exactitate ), lucru pe care il va stabili procurorul care instrumenteaza cazul. Ea fiind studenta,se considera ca prejudiciul estimat este mare, dar pentru un magazin, un complex, suma de 470 ron este foarte mica.
Citatie
Ioana925
Buna seara! In cazul in care doresc sa fiu citata telefonic intr-un caz de furt calificat este posibil acest lucru? Mentionez ca furtul calificat se refera la ... (vezi toată discuția)