avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Perete de rezistenta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Perete de rezistenta

Buna ziua,
Vreau sa cumpar un spatiu comercial format din doua incaperi cu intrari separate una are intrare din strada principala iar cealalta prin spatele blocului, problema este ca intre cele doua incaperi este un zid din beton armat care este zid de rezistenta, spatiul a fost construit de la inceput cu aceasta destinatie camerele avad inaltimea cam de 3 m iar celelalte spatii de la parterul aceeluiasi bloc au usi in zidul respectiv. Eu as vrea sa fac o usa in acel zid cam 80-90 cm latime si 2 m inaltime problema este ca nu stiu daca se pot obtine aprobari in mod legal pentru asa ceva. Mentionez ca proprietarul zice ca a fost usa dar ca nu apare in proiect, se vede ca a fost usa pentru ca in drepul acela nu e faianta pe perete si lavabila are alta nuanta fata de restul camerei deci probabil a fost obligat de autoritati sa readuca spatiul la forma initiala din cauza ca nu a avut autorizatie.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 20:13, 18 Ianuarie 2012
Pentru raspuns concret contactati serviciul specializat din primarie care in urma verificarilor documentelor si in temeiul dispozitiilor in vigoare,va comunica concluziile
Incercati sa gasiti planurile originale ale blocului fiindca situatie descrisa este absurda.
Fie este o eroare la proiectare sau la constructie fie cele doua incaperi faceau parte dintr-un spatiu comercial mai mare care a fost impartit ulterior fara sa se tina cont de ce rezulta.
Planurile se afla la cadastru si propietarul ar trebui sa le poata obtine.
Verificati si cu ce este umplut spatiul in care a fost usa. O gaura cu bormasina arata foarte usor materialul.
Daca este beton sigur nu a fost usa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recompartimentare / amenajare apartament - e necesara autorizatie? vch2009 vch2009 Buna ziua, Vreau sa renovez apartamentul si sa mut o usa interioara cu doi metri mai incolo pe perete(peretele nu este de rezistenta). Usa va fi pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, de curand am achizitionat un apartament. toate frumoase ... Paul2017 Paul2017 Buna ziua, De curand am achizitionat un apartament. Toate frumoase pana am inceput renovarile. Problema este urmatoarea, la fiecare zgomot ne trezim cu ... (vezi toată discuția)
Doresc sa cumpar un spatiu nefolosit de pe casa scarii rousseau2 rousseau2 Buna ziua! Am cumparat un apartament intr-un bloc de 4 etaje, la parter. Pe holul scarii, corespunzator cu peretele baii mele( care da spre casa scarii), ... (vezi toată discuția)