avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA consilier juridic
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA consilier juridic

Buna seara,
As dori sa stiu si eu: poate un absolvent de Drept sa devina PFA avand ca obiect de activitate consultatii juridice din diverse ramuri de drept sau alte activitati pe Dr. comercial gen infiintari de societati, etc? fara sa aiba alta pregatire decat un master tot pe juridic?
Sau ce presupune sa fie consilier juridic independent? Adica sa lucreze pentru el.
Cel mai recent răspuns: florinat , utilizator 11:22, 18 Ianuarie 2012
Pot sa intreb daca legislatia in vigoare privind statutul consilierilor juridici iti poate fi straina?La acesti ani petrecuti pe bancile unei facultati de specialitate, eu cred ca nu.
[ link extern ]
[ link extern ] /
Sa citesti si definitia consilierului juridic:)
Nu exista asa ceva. Nu permite Legea consilierului juridic.
Nu se poate sub nici o forma. Consilierul juridic conform art. 1 din legea nr. 514 din 2003 reprezinta interesele angajatorului sau, adica cum spune legea "in slujba caruia se afla". Art. 2 din aceeasi lege prevede ca "Consilierul juridic poate sa fie numit in functie sau angajat in munca". Concluzia: nu exista nici un fel de forma de organizare a activitatii economice (PFA, SRL, etc.) care sa aiba ca obiect de activitate consultanta juridica, cu exceptia societatiilor civile de avocati.
Multumesc tuturor pentru raspuns, am decis sa nu urmez o profesie juridica din motive personale si, recunosc, nu am citit legea consilierilor juridici pana acum.
In prezent urmez un master pe Dreptul Muncii, dar piata de munca e atat de blocata incat nu-mi sunt accesibile nici macar posturi de internship.
Ce poate munci un licentiat in Drept? In afara de avocatura, magistratura, notariat sau grefier.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2012
florinat, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jurist societate agricola SIHASTRU36 SIHASTRU36 Buna ziua! Supun atentiei dv urmatoarea speta.Verisorul meu vrea sa se angajeze la o societate agricola ca jurist.Este tanar si nu are experienta.Ar vrea sa ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic polly30 polly30 Sunt angajata la o fundatie, pe postul de consilier juridic.Sunt licentiata in stiinte economice cu dubla specializare finante -banci si drept. Am un master ... (vezi toată discuția)
Am citit statutul de consilier juridic ca profesie libera afaceriiolden afaceriiolden care este diferenta intre in JURIST si consilier juridic ca taxe ,fiscal eu nu vad ? (vezi toată discuția)