kardula78 a scris:
Imi cer scuze daca am gresit cu ceva!O cunostinta mi-a cerut ajutorul si am crezut ca aici o sa-i gasesc o solutie.....dar se pare ca nu doriti sa ajutati oamenii.....nici cu sfaturi.....
va multumesc!
Solutii este greu sa gasiti intr-un caz in care trebuie stiut in mod precis daca procesul este de competenta instantei romane.La o prima vedere asa pare.
Problema cu minora se poate rezolva si pana sa se finalizeze divortul.Intr-un astfel de caz procesul poate dura si 2 ani daca apar probleme juridice de tot felul.
Alegerea avocatului in Romania se face in general pe criterii financiare si cel mai adesea oamenii platesc avocatul in functie de posibilitatile financiare.
Faptul ca un avocat are foarte multe procese nu este un criteriu deoarece avocatii in Romania din cate am observat eu ( avocat fiind) sunt orientati pe acest criteriu, in esenta pentru a nu risca sa nu ramana fara procese si pentru ca sa nu se intample ca alti avocati sa ceara mai putin decat ei si sa nu mai poata lua procesul ei.
In mod normal, avocatul in tarile din UE nu fac un soi de licitatie in sensul ca, cere mai putin, ci incearca sa isi primeasca onorariul pentru caz in scopul de a finaliza procesul.
In cazul expus de dvs. persoana trebuie sa se orienteze sper un avocat care sa aiba timp de proces intrucat procesul va fi foarte probabil de durata si un avocat care are foarte multe procese se poate intampla sa nu mai ajunga la termenul de judecata ceea ce ar insemna ca procesul nu se va mai finaliza.
Ar mai fi de stiut faptul ca litigiul cu avocatul nu ajuta niciodata partea pentru ca exista avocati care nu isi dau seama de durata procesului la momentul angajarii, acestia afland de abia ulterior in ce s-au implicat in privinta duratei si daca actiunea mai este si defectuos redactata aceasta se poate respinge dupa un an sau doi.
Adica persoana reclamanta dupa doi ani de proces sa ajunga in situatia de a pierde procesul de divort din N motive si sa fie necesar sa mai astepte ceva timp pana cand sa il poata redeschide din nou.
Procesul se mai poate si suspenda ( ingheta, ca sa intelegeti mai bine) si nici aceasta varianta nu ar fi fericita intrucat aceasta ar insemna ca nu se va finaliza divortul.Adica persoana va figura in continuare ca fiind casatorita.