avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CAUT AVOCAT SI SFAT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CAUT AVOCAT SI SFAT

Speta- Femeie X de nationalitate romana,casatorita cu cetatean libanez B si locuind in Liban.Femeia X naste un baiat care are ambele cetatenii.La un moment dat femeia X pleaca din Liban in Romania impreuna cu, copilul minor si avand imputernicire de la sotul libanez B.Femeia nu se mai intoarce.Lasa copilul in Romania la sora ei si pleaca sa lucreze in alta tara. Sotul vrea divort si doreste sa aiba custodia copilului.Cauta un avocat caruia sa-i faca o imputernicire prin care sa poata declansa procedura de divort si sa poata ajunge in Romania.Vorbeste limba engleza.va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:59, 19 Ianuarie 2012
kardula78 a scris:

Imi cer scuze daca am gresit cu ceva!O cunostinta mi-a cerut ajutorul si am crezut ca aici o sa-i gasesc o solutie.....dar se pare ca nu doriti sa ajutati oamenii.....nici cu sfaturi.....
va multumesc!

Solutii este greu sa gasiti intr-un caz in care trebuie stiut in mod precis daca procesul este de competenta instantei romane.La o prima vedere asa pare.
Problema cu minora se poate rezolva si pana sa se finalizeze divortul.Intr-un astfel de caz procesul poate dura si 2 ani daca apar probleme juridice de tot felul.

Alegerea avocatului in Romania se face in general pe criterii financiare si cel mai adesea oamenii platesc avocatul in functie de posibilitatile financiare.
Faptul ca un avocat are foarte multe procese nu este un criteriu deoarece avocatii in Romania din cate am observat eu ( avocat fiind) sunt orientati pe acest criteriu, in esenta pentru a nu risca sa nu ramana fara procese si pentru ca sa nu se intample ca alti avocati sa ceara mai putin decat ei si sa nu mai poata lua procesul ei.
In mod normal, avocatul in tarile din UE nu fac un soi de licitatie in sensul ca, cere mai putin, ci incearca sa isi primeasca onorariul pentru caz in scopul de a finaliza procesul.

In cazul expus de dvs. persoana trebuie sa se orienteze sper un avocat care sa aiba timp de proces intrucat procesul va fi foarte probabil de durata si un avocat care are foarte multe procese se poate intampla sa nu mai ajunga la termenul de judecata ceea ce ar insemna ca procesul nu se va mai finaliza.

Ar mai fi de stiut faptul ca litigiul cu avocatul nu ajuta niciodata partea pentru ca exista avocati care nu isi dau seama de durata procesului la momentul angajarii, acestia afland de abia ulterior in ce s-au implicat in privinta duratei si daca actiunea mai este si defectuos redactata aceasta se poate respinge dupa un an sau doi.
Adica persoana reclamanta dupa doi ani de proces sa ajunga in situatia de a pierde procesul de divort din N motive si sa fie necesar sa mai astepte ceva timp pana cand sa il poata redeschide din nou.
Procesul se mai poate si suspenda ( ingheta, ca sa intelegeti mai bine) si nici aceasta varianta nu ar fi fericita intrucat aceasta ar insemna ca nu se va finaliza divortul.Adica persoana va figura in continuare ca fiind casatorita.
Multumesc din suflet pentru raspunsul dumneavoastra!O sa comunic persoanei interesate acest raspuns si o sa va contactam!
Nu trebuie sa ma contactati pe mine pentru ca si pentru avocati este foarte greu sa recomande un alt avocat.Ei sunt sinceri insa pot gresi...
Chiar si avocatii au probleme in a-si angaja avocat atunci cand au nevoie...
Adica pot face alegeri gresite...in functie de cum gandesc si cum apreciaza...
Claudiu, nu avem de unde sti, in lipsa unui glob atoateghicitor, daca si cum se poate rezolva problema copilului inainte de divort. In plus, in principiu ar fi o pierderfe de timp si bani pentru client sa faca 2 dosare.

Eu nu stiu ce avocati iau dosare pe bani de nimic numai asa, sa nu piarda clientii... E cea mai proasta afacere, vei munci prost, fara tragere de inima, clientul va fi nemultumit, nu iti va recomanda pe nimeni... E o prostie!

In rest, nu se poate sti daca il pierde sau nu din cauza avocatului, probelor etc., poate clientul are dreptate sau nu... Vorbim discutii in necunostinta de cauza!
Nu vreau sa discut, dar stiu exact multe lucruri despre aceste aspecte intrucat cca 70% din potentialii clienti ( cei cu care nu ma inteleg ) imi spun la cati bani si-au gasit avocat.Si este deprimant.Plus ce mai stiu si eu din alte surse...
Se pot scoate sume foarte mari daca au multe procese pe luna.Daca inmultim 100 de procese cu o suma de bani putem sa ne imaginam...o suma...
Chiar am vorbit cu o colega care mi-a dat dreptate dupa cativa ani pe acest aspect.O avocata avea atat de multe procese incat nu se mai putea prezenta decat la o parte din ele.
Cu restul proceselor...Dumnezeu cu mila...

Sunt multe, multe de spus dar nu are sens.

Doua dosare poate fi necesar sa fie facute pentru ca un astfel de proces de divort poate dura mult.Chiar astazi m-am intalnit cu un coleg avocat care avea un divort cu partea adversa in Canada si se afla la al patrulea termen si avea probleme cu procedura...deja incepea sa se plictiseasca de proces...

Cu minorul se poate rezolva mai rapid in N moduri.Depinde ce solutie impune situatia concreta.Parerea mea este chiar in sensul ca vis a vis de minor nu se va putea evita procesul separat de divort datorita duratei...

Daca are insa noroc si sotul isi angajeaza si el avocat se poate termina rapid divortul...altfel, nu...as crede...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul familiei.uniunea naţională a barourilor a stabilit tarifele minimale ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In atenția colegilor avocati. ,,Uniunea Naţională a Barourilor a stabilit tarifele minimale pentru avocaţi. La ce sumă poate ajunge un divorţ in anul ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri Amalia_E Amalia_E V-as ruga sa ma lamuriti intr-o problema. 1. Chiar daca nu am nici o legatura cu un anumit proces de divort (nu sunt nici parat nici reclamant), pot sa aflu ... (vezi toată discuția)
Căsătorie cu minor încheiată în italia, divorț românia? Teoprofmua Teoprofmua Bună ziua Parintii minorului 3 ani sunt de acord ca mariajul nu mai poate continua si doresc sa divorteze amiabil, iar minorul sa locuiasca impreuna cu mama ... (vezi toată discuția)