avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cai de atac pt. servitute de trecere..
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cai de atac pt. servitute de trecere..

buna ma numesc iulian ma gasesc intr-o mare dificultate de aceea am nevoie de ajutorul si sfaturile voastre deci:bunicul meu a decis sa ami vanda casa si terenul aferent(gradina)..nimic anormal..de aici incolo devine mai complicat:in anii 90' unii vecini de teren daca pot spune asa nu aveau acces la un teren aflat in proprietatea lor de fapt mai exact 5 mostenitori pe acelesi teren.acestia din urma il dau in judecata pe bunicul meu.obtin prin urmare o "servitute de trecere" dat fiind faptul ca aveau nu stiu ce dovezi + acordul bunicului meu. numai ca din punctul me de vedere au cam abuzat de unele drepturi pe care le aveau,sunt cateva de aceea nu vreau sa le mai amintesc aici,de aceea am decis sa pun capat tuturor umilintelor din partea acestor 5 frati care profita din plin pe seama acestei sentinte; deci prin urmare daca cumpar terenul de la bunicul meu? "cumpar" si aceasta problema?? si inca ceva ei au declarat la proces ca aceasta ar fi singura cale convenabila de acces(minciuni)mai sunt cel putin doua mai scurte(ca si lungime)ca aceasta. ce ma sfatuiti sa fac? in asteptarea unui raspuns va multumesc anticipat...
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 15:07, 24 Ianuarie 2012
Hotararea judecatoreasca prin care a fost stabilit dreptul de servitute de trecere, ramasa definitiva si irevocabila, este intrata in puterea lucrului judecat. Aceasta hotarare nu mai poate fi modificata sau desfiintata, mai ales ca de la pronuntarea ei a trecut un timp considerabil (afirmati ca judecata a avut loc prin anii '90). In aceste conditii, cumparand terenul veti dobandi si obligatia de a respecta dreptul de servitute de trecere stabilita prin respectiva hotarare judecatoreasca.
ok inteleg ma cam asteptam sincer vorbind;dupa atata timp ce mai pot face X-(....totusi ma gandeam,ca nou proprietar mai pot intoarce ceva in avantajul meu,..dar daca as i-as da eu in judecata sa cer contravaloarea acetui pamant sau un schimb de pamanturi? tin sa mentionez ca acesti indivizi nu numai ca se folosesc de acest drum s-au "autoimpropietarit" daca pot spune asa.au aruncat poarta bunicului au inlocuit-o cu una de-a lor punand lacat,in putine cuvinte pt. a intra trebuia sa cerem noi acordul lor,repet nu numai ca uzau acel drum in timp ce ei lucrau terenul lor puneau animalele la pasunat pe aceasta cale de acces aducand si daune la gradina bunicului;atenzionandu-i de ceea ce sa intampla veneam luat in ras;de multe ori lasau portile de acces deschise facand posibila intrarea mai multor animale care la randul lor produceau pagube,in cele din urma vreau sa scot in evidenta faptul ca acesti oameni abuzeaza de dreptul pe care al au,citind art.616 cod civil din ceea ce am inteles eu,ei au doar dreptul la trecere pt. a se folosi de terenul lor,daca am inteles bine; fac din nou un apel la cei cunoscatori: CHIAR NU SE POATE FACE NIMIC in aceasta situatie??
In cazul dvs. este vorba de un abuz de drept din partea beneficiarilor servitutii de trecere. Incepeti prin a le interzice accesul pe restul proprietatii bunicului dvs. si la a-l limita doar la drumul de trecere. Construirea unei imprejmuiri de-a lungul drumului de servitute ar fi o modalitate de limitare a accesului.
Formulati si plangere penala pentru tulburare de posesie si distrugere impotriva lor.
va multumesc pentru sfaturi domnule avocat; intr-adevar ar fi o solutie la care eu nu m-am gandit;macar in ai opri din avantul pe care l-au luat;va multumesc din nou!!
inainte sa devin plictisitor..vreau sa va mai intreb ceva..deschizand un proces impotriva lor pe motivele de dv. specificate,care,credeti ca ar fi rezultatele??

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere - ce înseamnã "cale publicã" adrian_i adrian_i Conform art 616 din Codul Civil \"Proprietarul al cãrui loc este înfundat, care nu are nici o iesire la [b]calea publicã[/b], poate reclama o ... (vezi toată discuția)
Blocare a drumului de acces HATI HATI Am un vecin care intra pe proprietatea sa folosindu-se de un drum de acces care imi strabate de circa 20 de ani proprietatea pe o portinue de 20-25m cu o ... (vezi toată discuția)
Cale de acces mmm777 mmm777 Buna ziua, Va rog sa imi dati un sfat pt.urmatoarea problema: am cumparat un teren intravilan fara cale de acces. Treceam pe proprietatea celui care are ... (vezi toată discuția)