avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Petitei: plata intretinerii in cont bancar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Petitei: plata intretinerii in cont bancar

Plata cotelor de intretinere direct in contul asociatiei de proprietari
22/10/2008 23:20

destinatar: Guvernul Romaniei,

In plina dezvoltare a tehnicii IT si modernizare a vietii romanilor este imperios necesara legiferarea modalitatii de plata a cotelor de intretinere direct in contul asociatiilor de proprietari.

Toate asociatiile au obligatia legala sa aiba deschis un cont bancar si in plus de aceasta au si obligatia ca toate sumele stranse sa fie tinute in acest cont si nu in apartamentul adiministratorului/casier.

S-au vazut dese cazuri cand administratorul/casierul dispare cu banii proprietarilor sau nu plateste facturile timp de cateva luni si se descopera aceste fraude abia cand furnizorul taia apa calda sau rece sau alt serviciu.

Plata cotelor de intretinere direct in contul bancar ar desfiinta toate aceste inconveniente.

Plata direct in cont ar genera o serie de avantaje, ca de exemplu:
- se poate plati comod prin Internet banking
- se tine o evidenta clara a sumelor rulate de asociatie
- se pot face plati direct prin banca fara sa expui banii proprietarilor diverselor pericole legate de furturi
- se poate obtine chiar si dobanda in caz ca fondul de rulment se tine in cant bancar
- nu exista nici un risc, administratorul sau alti hoti nu ar putea sa-i fure, s-ar descuraja tendinta administratorilor sa umfle cotele de intretinere pentru ca stiu ca nu le mai ramane nimic in buzunar.

Avand in vedere ca plata direct in contul asociatiilor are numai avantaje consider ca este obligatia Guvernului sa o legifereze si sa creeze cadrul legal corespunzator pentru o astfel de plata fara ca administratorul sau presedintele asociatiei sa se opuna.

Autor: informatie confidentiala

Semneaza petitia
Vezi semnaturile pentru petitia: Plata cotelor de intretinere direct in contul asociatiei de proprietari

[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 20:04, 30 Noiembrie 2008
Aveti dreptate in tot ce ati scris mai sus, dar nu vad legatura cu mine, scuzati-ma.....
Plata intretinerii prin banca /Elga50
Imi cer scuze , dar m-a oprit continutul celor spuse de dvs. Contul asociatiei nu este secret, dar nu este al locatarului/proprietarului ci al asociatiei si Lg.677/2001 art.13 se pare ca ma trimite tot la administrator/presedinte care , in foarte multe blocuri, face legea.
In conditiile de la bloc cred ca nu ar fi rau sa existe chiar reguli stricte de comportament pentru administrator.
Domnule, repet, nu vad legatura cu mine. Ca sa va fac sa intelegeti, la ultima mea interventie am apreciat foarte mult site-urile al caror link a fost mai sus postat. Deci, va rog, nu ma mai introduceti pe mine in discutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intretinere depusa la cec prin virament goby goby Buna ziua! Un proprietar motivand ca nu ajunge la timp sa plateasca intretinerea conform orarului de incasari, solicita sa i se dea contul asociatiei de la ... (vezi toată discuția)
Blocare cont asociatie de proprietari tomasso tomasso Asociatia de proprietari este in dificultate in situatia in care a incheiat angajament de plata esalonata a datoriilor la furnizorii de utilitati dar contul ... (vezi toată discuția)
Incasare bani in holul blocului StefaniaEmerson StefaniaEmerson Buna ziua, Exista vreo lege care sa interzica incasarea de bani numerar in holul blocului de catre administratorul angajat de asociatia de ... (vezi toată discuția)