avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Nu se datoreaza CAS asupra sumelor reprezentand ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Nu se datoreaza CAS asupra sumelor reprezentand venituri obtinute din...

Mai intai doresc sa multumesc tuturor celor care m-au lamurit in privinta OUG 44/2008.
As dori sa deschid un alt topic de discutie care i-ar putea interesa pe Traducatorii Autorizati. OUG 91/2007 a fost amendata, promulgata si va intra in vigoare. Cum trebuie sa intelegem noi, traducatorii, aceste modificari? Concret: din aprilie pana in septembrie eu am realizat venituri printr-un contract pe drepturi de autor; din septembrie, dupa autorizare, realizez venituri din contracte de colaborare traduceri. Si intr-un caz, si in celalalt am platit CAS . Eram pregatita ca in decembrie sa reglez aceste sume pentru totalul veniturilor realizate. Acum am citit ca se vor scoate din baza de calcul CAS veniturile realizate din.... (se enumera categoriile). In ce perspectiva ar trebui sa abordez eu plata CAS, in urma amendamentelor aduse OUG 91/2007 ?
Multumesc foarte mult avocatilor si juristilor care, cu generozitate, isi gasesc timp sa ne ajute pe toti cei care avem nevoie de lamuriri.Va doresc o zi buna la toti.
Cel mai recent răspuns: Gicuta Nistor , utilizator 04:35, 25 Octombrie 2008
Presedintele Romaniei, a promulgat legea care prevede scoaterea din baza de calcul a contributiilor de asigurari sociale a veniturilor primite din conventii civile sau contracte de colaborare.Noile reglementari vor intra in vigoare dupa publicarea legii in Monitorul Oficial.
Daca nu aveti incheiat contract individual de munca si nu realizati venituri in calitate de PFA ar fi bine sa va autorizati ca PFA si sa achitati CAS in aceasta calitate.
Multumesc, doamna avocat Florentina Albu.
Eu m-am autorizat ca PFA si am contract cu Casa de Pensii. Ceea ce nu inteleg este cum se calculeaza suma CAS datorata in lumina modificarilor aduse acestei legi? Este obligatorie contributia CAS, sau as putea incheia o polita de asigurare de pensie privata? Vreau sa spun, imi da aceasta modificare libertatea de a alege intre a plati contributia la pensia de stat, sau a face o pensie privata? Pentru ca am citit "se scot din baza de calcul veniturile realizate din...". Ce inseamna "se scot din baza de calcul" ? Sau poate ar trebui sa asteptam Normele de aplicare, ca sa ne lamurim !
Inca o data multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa traducator si interpret + angajata la o firma in afara domeniului - ce taxe trebuie sa platesc? Cbunescu Cbunescu Am urmarit multe discutii in ultima vreme legate de prevederile OUG 58, dar nicaieri nu am gasit explicatii pentru urmatoarea situatie, in care ma aflu: - ... (vezi toată discuția)
Declaratii septembrie pfa kriss2304 kriss2304 Buna ziua! V-as ruga sa ma lamuriti cu privire la un lucru care mi se pare absurd. Eu sunt traducator autorizat si am un contract de prestari servicii cu un ... (vezi toată discuția)
Pfa-pensii barsani2001 barsani2001 Exista vreo obligativitate in privinta inregistrarii unui pfa la vreunul din fondurile de pensii? Daca raspunsul este nu, ce imi recomandati, avand in ... (vezi toată discuția)