avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie minor

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am fost intr-o relatie de concubinaj mai multi ani, relatie din care a rezultat un copil, acum in varsta de 6 ani. In urma cu ceva timp ne-am despartit, iar copilul locuieste cu mine.
Va rog sa-mi spuneti din punct de vedere legal cum este vazuta custodia copilului in situatia data si daca am nevoie de acordul tatalui in diverse decizii privitoare la copil.
(copilul este recunoscut de catre tata si poarta numele lui).
Cel mai recent răspuns: Anamaria Plevit , Avocat 11:47, 18 Ianuarie 2012
autoritatea parinteasca se exercita in comun de ambii parinti. Asta inseamna ca toate deciziile cu privire la minor sunt luate de comun acord de catre ambii parinti. Doar pentru motive temeinice puteti solicita ca instanta sa va acorde numai dumneavoastra custodia.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia unui copil Elenapusa Elenapusa O femeie si un barbat se cunosc. Dupa o perioada femeia ramane insarcinata si face o fetita. Femeia si barbatul nu sunt casatoriti legal. Fetita este ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor ciancu ciancu Buna ziua As dori sa-mi sati un sfat. Am trait 7 ani in concubinaj cu o persoana. Din relatia noastra a rezultat un copil minor. Relaţia noastră nu a fost ... (vezi toată discuția)
Tutela copil minor ; partaj locuinta carmennikole carmennikole Buna ziua ! Am 2 intrebari : Am o relatie de concubinaj de 3 ani ,din care a rezultat un copil . 1. In cazul ruperii relatiei cu tatal copilului ,copilul imi ... (vezi toată discuția)