avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Neplata credit bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Neplata credit bancar

Buna ziua. As dori sa aflu cateva informatii privind situatia in care ma aflu si ce se poate intampla pe viitor: In 2008 am luat un credit de 6000 de lei neipotecar si fara giranti, pe 3 ani, din care am platit 2 ani pana in august 2010, apoi intrand in somaj pt cateva luni. La aceeasi banca am luat si un card de credit si tot asa am platit pana in august 2010. In momentul de fata am primit a treia scrisoare de la executorul bancar (banca are sigla cu leul, caci n-am voie sa dau nume, dar poate conteaza banca) deci nu judecatoresc cu instiintare de plata in termen de 10 zile, daca nu se trece la executare silita (contractul are titlu executoriu). Mentionez ca dupa prima instiintare (martie anul trecut) am luat legatura cu executorul si am stabilit verbal sa achit in 6 luni, si am platit cam 10% din suma doar. (Suma este de aprox 5500 lei, cumulat creditul plus cardul). Acum nu stiu ce s-ar putea intampla. A trecut un an de cand am efectuat plata respectiva. Nu am nici un bun pe numele meu, doar salariul care nu vine pe card. Ma intereseaza care ar fi pasii pe care i-ar urma banca (si daca creditul este inca la banca) si daca este indicat sa mai iau legatura cu executorul bancar sau nu.

Va multumesc!
O zi buna
Cel mai recent răspuns: c_andreea , utilizator 12:35, 18 Ianuarie 2012
daca aveti posibilitatea sa achitati, va duceti la executor si faceti o alta esalonare pentru ca altfel, va da la firma de recuperari si este mai rau asa...daca sunt absurzi si va pun conditii pe care nu le puteti indeplini, atunci, nu semnati nimic si spuneti ca nu va puteti angaja la ceva ce stiti sigur ca nu aveti de unde da
Nu am posibilitatea sa platesc decat poate o rata lunara f mica. Prima data cand am vorbit cu executorul bancar, a acceptat cu greu cele 6 luni. Acum nu as reusi sa platesc decat foarte putin pe o perioada de 2-3 ani si nu cred ca vor accepta asa ceva. In cazul asta mai bine nu ii contactez. Ma interesa sa stiu cam in cat timp trimit ei dosarul la recuperari si daca il trimit, sau exista alta varianta... Executarea silita in cat timp se incuviinteaza si ce pot executa, daca eu nu detin nimic pe numele meu?

Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita dupa 7 ani mihaigabi22 mihaigabi22 Buna ziua! Am cateva nelamuriri in cazul executarii silite si a termenului de prescriptie, mai exact: in 2008 am luat un credit de consum (cu buletinul) ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie card de credit gicajuravle gicajuravle buna ziua am si eu o intrebare ,sint plecat din tara de 4 ani si am avut un card de credit,cred ca ai era ceva de platit pe el,nefiind de gasit in tara nu ... (vezi toată discuția)
Executare cu oprire pe salariu LittleMary LittleMary Buna ziua, Acum 3 ani am avut o descoperire de card la[][pe care nu am mai achitat-o. In tot acest timp nu am primit nimic de la ei sau de la vreo firma de ... (vezi toată discuția)