avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... BILANTUL ASOCIATIILOR SI FUNDATIILOR
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

BILANTUL ASOCIATIILOR SI FUNDATIILOR

buna ziua
as vrea sa stiu daca o Asociatie care nu a avut activitate deloc in 2011 trebuie sa depuna bilant si daca acesta trebuie semnat obligatoriu de catre un expert contabil.
Asociatia are 8 membrii fondatori.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: naejcon , utilizator 13:24, 18 Ianuarie 2012
nu are importanta cati membri fondatori are fundatia, darea de sema (bilantul) se depune chiar daca nu ati avut activitate si trebuie sa fie semnata neaparat de catre presedinte si de catre cel care a intocmit documentele ( de regula cel care va tine contabilitatea)
Numai cenzorul trebuie sa fie neaparat expert contabil !
Numai cenzorul trebuie sa fie neaparat expert contabil !


Exista o prevedere legala ? Care este aceasta ?

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2012
naejcon, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evidenta contabila la asociatia de parinti marcu40 marcu40 Buna ziua Va rog sa ma lamuriti in cateva aspecte legate de activitatea asociatiei de parinti 1.daca asociatia are mai putin de 100 membri,contabilitatea ... (vezi toată discuția)
Bilanțul anual pentru ong nikc10 nikc10 Pentru ONG cu mai putin de 15 membri, am inteles ca cenzorul nu este obligatoriu, dar o situatie financiara trebuie depusa la finante la sfarsitul anului ... (vezi toată discuția)
Asociatie non-profit salariile celor din consiliu director Adryan.D Adryan.D Noi ca și asociație non-profit suntem obligați să plătim salarii celor din Consiliu director , cenzor si daca da ( se poate folosi si 2-3 % din donatii , ... (vezi toată discuția)