avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intretinere la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intretinere la bloc

Buna ziua! Locuiesc intr-o scara de bloc unde sunt montate repartitoare de caldura. Din 15 apartamente cam jumatate au centrala, restul fiind la pausal. La cei cu centrale cheltuielile cu caldura sunt 0, Nu trebuia ca si acesti proprietari sa plateasca o cota parte pentru tevile care le tranziteaza apartamentele? Daca da, spuneti-mi va rog confrom carui act legislativ?

In ceea ce priveste subventia pentru caldura, cand se scade suma subventionata din factura? Eu am depus actele pentru acordarea subventiei si vad ca platesc la fel cu ceilalti proprietari care nu au subventie.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 21:46, 18 Ianuarie 2012
Pai daca aveti repartitoare de ce platiti la pausal?

Subventia nu e subventie, ci ajutor de caldura.
El se aplica, daca a fost aprobat de primar, incepand cu listele lunii decembrie si veti beneficia de el pana pe listele din aprilie, fiind referitor la luna martie, asa cum cel din listele pe decembrie este referitor la luna noiembrie.
Ajutorul acordat de autoritatea publica locala pentru caldura este individual,la cererea si pe raspunderea solicitantului.
Contravaloare ajutor caldura se scade din valoarea totala a caldurii care este repartizata tuturor proprietarilor
Nu inseamna ca daca ati depus cererea pentru acordare ajutor de caldura ajutorul se acorda automat , ci numai pentru persoanele care intrunesc conditiile legale si incepand cu luna urmatoare depunerii cererii
Pai intrunesc conditiile, normal. Altfel nu as fi intrebat. Am gresit mai sus. Nu sunt montate repartitoare in bloc,. DEci cum este cu cei cu centrale? Trebuie sa plateasca sau nu?
Deoarece nu exista repartitoare, asemenea situatie nu este asistata de nicio lege, deci proprietarii de pe scara respectiva, adica AG a proprietarilor, isi pot determina singuri maniera de a repartiza factura.

Contorizarea apartamentelor este obligatorie prin legea 325/2006.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata caldura la intretinere anamariaciocan anamariaciocan Este normal daca un apartament in care nu locuieste nimeni, cu 0 persoane trecute la intretinere are de achitat 320 RON la caldura, In conditiile in care un ... (vezi toată discuția)
Inlocuire repartitor Repartitorcaldura Repartitorcaldura Contractul de repartitoare este pe numele vechiului proprietar, nu al nostru-actualii proprietari. Noi nu suntem de acord cu ele, motiv pt care am renuntat la ... (vezi toată discuția)
Reglementari privind calculul caldurii livias livias pe scara pe care locuiesc sunt 15 apartamente, din care 13 sunt debransate de la CET. Calculul caldurii la cele 2 apartamente ramase bransate se face de catre ... (vezi toată discuția)