avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inlocuire repartitor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inlocuire repartitor

Contractul de repartitoare este pe numele vechiului proprietar, nu al nostru-actualii proprietari. Noi nu suntem de acord cu ele, motiv pt care am renuntat la citirea lor o perioada si am platit la pausal. Acum este afis pus ca urmeaza sa fie schimbate pe cheltuiala noastra. Noi nu suntem de acord cu repartitoarele si nici cu inlocuirea lor. Cum procedam? De putin timp am revenit la citirea lor pt a nu mai plati 1000 de lei/luna pt un ap de 2 cam si de aceea nu vrem sa ne treaca automat obligatoriu la pausal. Exista in legislatie vreun articol care sa le dea dreptul sa treaca proprietarii care refuza inlocuirea lor la pausal si cu atat mai mult cu cat ele nu au fost puse cu acordul nostru??( montate pe vremea vechiului proprietar, contract neinnoit)
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:59, 18 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dispozitia in domeniu prevede ca instalarea repartitoarelor de cost se face prin acordul a minimum 80% dintre proprietari,procent care trebuie respectat si in cazul in care se doreste renuntarea la repartitoarele de cost
Dispozitia in vigoare prevede ca minoritatea se supune hotararilor majoritatii proprietarilor,astfel ca dv chiar daca nu doriti repartitoare de cost sunteti obligat sa le acceptati sau vi se calculeaza consumul in sistem pausal
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deci dvs. domnule Repartitorcaldura sunteti pentru contra, da?
Mai bine zis nu stiti ce vreti - pe bune. Dati-va cu lumea, daca tot stati la bloc.
Nu-i bine cu repartitoare, dar nici in pausal nu va convine, pai cum altfel? Moca este bine?
Dle Adam Grecu, cu repartitoare plateam 600 de lei la un apartament de 2 camere in conditiile in care faceam economii la caldura...pe timpul zilei inchideam robinetii si stateam in frig, apoi am zis sa stam in caldura si am depus cerere la firma Elsaco sa trecem la pausal, dar asa am platit peste 1000 de lei, in conditiile in care alti vecini "descurcareti" pt aceeasi luna, pe acelasi tabel au platit 150-200 lei!! Din cauza aceasta nu suntem de acord cu ele si de aceea am revenit la citirea lor de la 1 martie. Socrii si parintii stau in blocuri fara repartitoare si platesc 400-500 de lei/ luna.
Ultima modificare: Duminică, 18 Martie 2018
cyan, moderator
nu pot sa atasez poza cu foaia de la intretinere afisata de asociatie. Cateva
apartamente au platit sub 200 de lei intretinerea toata cu caldura cu tot si noi peste 1000 lei. Unii sunt destepti si noi prosti!
Ultima modificare: Duminică, 18 Martie 2018
cyan, moderator
Asa este, unii sunt prosti - de-a binelea, altii destepti de mama focului - de cand lumea si pamantul.
Mergeti la Elsaco, discutati toate aceste aspecte cu inginerii de-acolo, trebuie sa fie niste hibe in zona. Inteleg si eu ca diferentele sunt foarte mari.
Faza ce-a mai interesanta este ca traitorii la bloc nu sunt instruiti cum trebuie folosite aceste repartitoare.
Va mai zic ceva - daca in scara dvs. aveti si proprietari cu centrala termica proprie (CT)?
Daca aveti, cei de la Elsaco trebuie sa calculeze si sa le repartizeze si acestora costuri cu incalzirea spatiilor comune, daca aveti, poate aveti tevi pe casa scarii, cele de la subsol, apoi tevile verticale interioare. Ei, ia sa le repartizeze si acestora costuri, sa vedeti cum vi se micsoreaza si dvs. costurile.
In ce localitate traiti? Poate mai colaboram.

Nu mai citati cele scrise de mine sau alt forumist, pentru ca noi stim ce "baiguim" pe forum, deci nu mai este nevoie sa ne mai aduceti dvs. aminte!

Alte discuții în legătură

Impartire caldura cu repartitoare piticot20 piticot20 Buna ziua, Vin cu o rugaminte, tocmai am primit factura de la RADET cu incalzirea si habar nu am cum sa o calculez. La noi in bloc sunt repartitoare, pana ... (vezi toată discuția)
Firma de repartitoare mai poate repartiza costurile la caldura dupa indicatiile repartitoarelor? gato gato Am urmatoarea situatie: la centrala termica a unui bloc cu 44 apartamente au mai ramas bransati la sistemul centralizat 20 de locatari care au montate ... (vezi toată discuția)
Suprafata radianta in bloc marin1ian marin1ian Cat trebuie sa fie suprafata radianta (calorifere) la un apartament de 50m2? Cine sau care este autoritatea care poate sa calculeze aceasta suprafata,tinand ... (vezi toată discuția)